Yeryüzünün yarısı O'na (s.a.v) itaat ediyor

Yeryüzünün yarısı O'na (s.a.v) itaat ediyor

Peygamberimiz (s.a.v) ülkede ve dünyada çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor.

Cihat Önal’ın haberi

Kur’ânla Peygamber sevgisinin buluştuğu Akyurt’da Kutlu Doğum Coşkusu

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav)’i anma ve anlatma programları çerçevesinde, Akyurt Gençlik Derneği tarafından anma programı tertiplendi. 

Programda konuşan Risale Haber yazarı İlahiyatçı-Eğitimci Yazar İsmail Aksoy, “Şükürler olsun, insanlık, Âlemin Reisi’ni keşfetmenin arifesinde... Bu gün insanlığın beşte biri, yeryüzünün yarısı O’na, “Efendim!” diyor, “Peygamberim” diye hitap ediyor, seviyor, itaat   ediyor. ‘Muhammedî Nûr’un ihtişamı ve cazibesi bin dört yüz yıldır hiç azalmadı; artarak devam etti. Bilhassa son devirde mensuplarının, yani İslâm âleminin zaafları, sıkıntıları, problemleri  artsa da, İslâmiyet’in güzellikleri hayatın her sahasına tam aksettirilemese de, ‘Muhammedî Nûr’, hükmünü hep icrâ etti ve daima beşeriyetin yegâne ümîdi oldu ve olmaya da devam edecek” dedi.

O’nun (ASM) ümmetiyle çok alakadar olduğunu çeşitli örneklerle ortaya koyan Aksoy, Abdülhamit Han’ın bir rüyasıyla konuşmasına renk kattı. Saadet asrından heyecanlı tablolarla konuşmasını sürdüren yazar Aksoy, her açıdan bir numara olan Allah Resûlü (s.a.v)’in sünnetini ihya ve yaşama/yaşatma tercihinden başka kurtuluş reçetesi olmadığını, Kur’ân ve Sünnetten örneklerle açıkladı.

sadien.jpg

İlahi gruplarının yer aldığı, semazen gösterilerinin yapıldığı programın son bölümünde; sürpriz misafir, dünyaca meşhur Güney Afrikalı Dünya Kur’ân okuma birincisi Hafız Abdurrahman Sadien’in okuduğu Kur’ân-ı Kerim, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Kalabalık ve yoğun bir katlımın gerçekleştiği program sonrası Yazar İsmail Aksoy kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla sohbet etti.

Malezya'daki Kutlu Doğum programında, Kutsal Emanetler resim sergisi büyük ilgi gördü  
 
Malezya'da Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kedah eyaletinde düzenlenen program büyük ilgi gördü. Programa Kedah Sultanı Tuankü Abdul Halim Muadzam Shah İbni Almahrum Sultan Badlishah ve eşinin yani sıra, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Serap Ataay ve Malezya-Türkiye Diyalog Derneği Başkanı Ahmet Kaplan katıldı. Programın yapıldığı salonda sergilenen Kutsal Emanetler resim sergisi ile davetliler tarafından ilgiyle incelendi.

Kedah İnsaniyah Üniversitesi'nde gerçekleşen organizasyonda Kuran tilaveti ile başladı ve ardından ilahiler okundu. Kedah Sultanı Muadzam, programda yaptığı konuşmada, Türk Büyükelçi Ataay ve Malezya-Türkiye Diyalog Derneği Başkanı Kaplan'ın programa gelmesinden duyduğu memniniyeti dile getirdi. Sultan Muadzam, "Bugün burada Türk dostlarımızla bulunmak çok güzel. Ayrıca Kutsal Emanetler resim sergisini buraya getiren Malezya-Türkiye Diyalog Derneğine çok teşekkür ederim." dedi.

Büyükelçi Ataay ise yaptığı konuşmada, "Böyle bir programa davet edilmek ve katılmak çok sevindirici." dedi. Konuşmalar sonrası Kedah Sultanı Muadzam ve Büyükelçi Ataay birbirlerine hediye verdi.

Malezya-Türkiye Diyalog Derneği tarafından getirilip, programın yapıldığı salonun dört bir yanına koyulan Kutsal Emanetler resim sergisi, programa katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Malezya-Türkiye Diyalog Derneği Başkanı Kaplan resimleri sunarken, Kedah Sultanı ve eşi tek tek resimleri inceledi. Serginin sonunda, Sultan Muadzam'a ve eşine Kutsal Emanetleri ve Türkiye'yi tanıtan bir kitap hediye edildi.

Program sonrası misafirlere Türk döneri ikram edildi. Kedah Sultanı ve eşinin de çok sevdiği döner, katılanlar tarafından büyük talep gördü. - Adem Şalvarcıoğlu

Savur'daki 'Kutlu Doğum' programı büyük ilgi gördü  
 
Mardin'in Savur ilçesinde düzenlenen "Kutlu Doğum" programına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle vatandaşlar salona sığmadı. Recep Bey Okuma Salonu'nun organize ettiği program, Nuri Cıngıllıoğlu İlk Öğretim Okulu'nun konferans salonunda yapıldı.

Hazreti Peygamber'in (s.a.v) doğum günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılan Savurlular, peygamber sevgisiyle salonu doldurdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahiler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

İlk defa sivil toplum örgütleri tarafından böyle bir organizasyon yapıldığını belirten Milli Eğitim Sube Müdürü Üsame Öztürk, "Savurluların âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)'e duyduğu özlem ve sevda büyük. Bunu bir kere daha gördük, çok mutluyuz." dedi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, Hazreti Peygamber (s.a.v)'e layık bir ümmet olmak gerektiğini vurguladı. Programda, şiir dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, programa, İlçe Milli Eğitim Mdürü Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Üsame Öztürk ve Seyfullah Güveloğlu, Savur İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, Recep Bey Okuma Salonu Müdürü Latif Alagöz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Casim Biltekin