Yeryüzü Doktorları: Bebekler açlığa dayanamaz

Yeryüzü Doktorları: Bebekler açlığa dayanamaz

Yeryüzü Doktorları olarak, Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak yola çıktık.

Risale Haber - Haber Merkezi 

Başta Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olarak, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ediyor ve saha operasyonlarında adı geçen kuruluşlara akredite olarak çalışıyoruz.

Bununla birlikte UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi devletlerarası kuruluşlarla paydaş olarak projeler gerçekleştiriyor ve BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumu’nun da ev sahibi ülke koordinatörlüğünü yürütüyoruz.
 4 kıtadan 40 ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürüyoruz. 

Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Çad, Endonezya, Filipinler, Filistin, 
Gambia, Gana, Gine Bissau, Guatemala, Gürcistan,  Hindistan, Inguşetya, Irak, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Kongo DC, Kosova, Liberya,  Libya, Lübnan, Makedonya, Malawi, Moritanya, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti,  Pakistan, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Türkiye, Uganda, Yemen ve Yunanistan yardım faaliyetlerinde bulunduğumuz ülkeler arasında yer alıyor. 

Bebekler Açlığa Dayanamaz 

Yoksul coğrafyalarda açlıktan en çok etkilenenler ne yazık ki  bebekler ve anneler.
 Dünyada her yıl 137 milyon bebek doğuyor fakat 6.3 milyonu beşinci yaş gününü göremeden hayata veda ediyor. 
Çoğu 24 Afrika ülkesinde olan 3 milyon bebek her yıl doğrudan yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle yaşamını kaybediliyor. Bu da dakikada 5 bebek demek. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) dünya genelinde 119 milyon çocuğun kronik beslenme yetersizliği sınırında olduğunu ve yardım edilmemesi halinde 15 yıl içinde yaklaşık 70 milyon çocuğun ölebileceğini açıkladı.
UNİCEF’in raporunda dünya genelinde yoksulluk, hastalık ve yetersiz beslenme yüzünden 2030 yılına kadar yaklaşık 70 milyon çocuğun beş yaşını görmeden ölebileceği kaydedildi.  Tüm bu veriler bize “Bebekler Açlığa Dayanamaz” projesinin aslında ne denli önemli olduğunu bize tekrar hatırlattı. 
Dünyada her yıl 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor 3 milyon bebek açlıktan ölüyor
Açlığın yaygın olduğu coğrafyalarda zatürre, ishal, sıtma, tüberküloz, kızamık gibi enfeksiyon hastalıkları bebek ölümlerinin önde gelen nedenleri arasında yer alıyor.
Afrika'da 3 dakikada bir çocuk sıtma nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyada her yıl 1,3 milyar ton gıda israf edilirken yetersiz beslenen bir bebeğin günlük besini için gerekli 65 kuruş maalesef temin edilemiyor. İçimizi acıtan bu tabloya karşılık yardım mücadelemiz de her geçen gün gönüllülerimizin ve destekçilerimizin de varlığıyla katlanarak büyüyor.

Ta ki dünya yüzünde aç uyuyan bir kişi bile kalmayıncaya dek

Bu yıl her yıl olduğu gibi projemiz kapsamında bağışçılarımızın desteği ile Yemen başta olmak üzere politik karışıklıklar ve insani krizler yüzünden yoksun kalmış ve açlık sıkıntısı çeken bölgelerde yaşayan anne ve çocuklara ulaşmayı hedefledik. 

Bir bebeğin aylık beslenme gideri sadece 30 TL

Bir bebeğin 1 aylık tıbbi beslenme bedeli 30 TL, iki aylık tıbbi beslenme bedeli 60 TL ve 100 günlük tıbbi beslenme bedeli ise 90 TL diyerek başlattığımız kampanyamıza yüzbinlerce gönüllü destekleriyle yardımlarda bulundu. Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yaptı ya da MAMA yazıp 6612’ye SMS atarak 5 TL bağışta bulundu ve bir bebeğin yaşamının kurtulmasına vesile oldu.  
Kampanyamızı bir daha hatırlatmak, uzak coğrafyalar da açlıkla mücadele eden bebeklere bir kez daha el uzatmak için yardımınızı istiyoruz. 

Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yaparak ya da MAMA yazıp 6612’le SMS atarak bir bebeğin hayata kalmasına destek olabilir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.