Yerli üretim ile Ankara-İstanbul arası 6 lira olacak

Yerli üretim ile Ankara-İstanbul arası 6 lira olacak

Türkiye’nin ilk ve tek yüzde yüz yerli sermayeli aracını üreten girişimci Ercan Malkoç bu büyük başarının hikayesini Ankara Life Dergisi okuyucularıyla paylaştı.

Herşeyin Almanya’da katıldığı fuarda Ferrari marka aracı görmek istemesiyle başladığını ifade eden Ercan Malkoç, dünyaca ünlü lüks marka otomobili denemesine izin verilmemesi üzerine yerli bir spor otomobil yapmaya karar verdiğini söyledi. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra ilk Etox marka otomobili geliştirerek, ülkemizdeki yerli üretim otomobil açığını kapatmayı hedeflediğini belirten Malkoç, " Etox iki yıllık bir çalışma neticesinde, kırk altı Türk personel ile üretildi . Tüm dünyada bu tür işler devlet desteğiyle gelişiyor ve ilerliyor. Eğer yerli bir otomobil markamız olsun istiyorsak devlet bu işe el atmalı" dedi.

Türkiye'nin ilk yerli spor otomobili Etox için Ertex Oto'ya sipariş verenler arasında Cem Yılmaz’dan Yavuz Bingöl’e kadar pek çok ismin bulunduğuna dikkati çeken Malkoç sözlerine şöyle devam etti:

"Elektrikli araçlar tam dolu şarj ile 180 kilometre yol gidebiliyor. Bununla beraber elektrikli otomobiller oldukça ekonomik. Dünyanın en pahalı benzini kullandığımız Türkiye’de elektrikli Etox ile 100 kilometreyi 1 lirayla tüketiyorsunuz... Yani Ankara’dan İstanbul’a 5-6 liraya gidebileceğiz. Elektrikli otomobil çok kısa bir zamanda çığ gibi büyüyecek. Kısacası elektrikli otomobil, hem çevreci hem ekonomik hem de hızlı."
Yerli otomobile hasret kalan ülkemiz, Ercan Malkoç gibi bu işe gönül vermiş iş adamlarının çalışmalarıyla yerli marka otomobile kavuşacağa benziyor. Bundan tam dokuz yıl önce kendi öz sermayeleri ve imkanlarıyla ilk yerli spor otomobil olan Etox’u tasarlayıp üreten Malkoçlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, elektrikli otomobille ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 1 milyon TL hibe aldı. Otomobilin gruba maliyeti ise 3 milyon TL olduğu belirtildi.  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.