Yerli otomobilin üretimine talip

Yerli otomobilin üretimine talip

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da yerli otomobile talip oldu.

Proje ilk açıklandığından bu yana üretime talip olduklarını belirten Uğur, "En doğru adres Balıkesir. Burası hem fiziki altyapı hem milli heyecanıyla üretime hazır. Halkın deyimiyle, bu tekeri en iyi biz döndürürüz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ustaca süreriz" dedi.

İstanbul-İzmir otoyolu ve İzmit Köprü Körfez Geçiş tamamlandığında, Balıkesir'in hızlı ulaşılabilir bir sanayi merkezi olacağını dile getiren Uğur, "Tekirdağ'dan Bursa'ya kadar sanayi ve üretim hattı artık doydu. Hükümetimiz bizi tercih ederse Balıkesir'deki vatandaşlar sevinçten sokağa dökülür" diye konuştu. Yerli otomobil ve yerli uçak projesini 'Türkiye için yüzyılın en önemli projeleri' diye niteleyen Uğur, şunları belirtti: "Bunlar hayata geçerse kişi başı gelir 10 bin dolardan 25 bine çıkar. 2023 vizyonunda yer alan 500 milyar dolar ihracat hedefi de tutar."
İSMİ 'ALP' OLSUN
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, ilk yerli otomobil prototipini tanıtmasının ardından BSO Başkanı İsmail Uğur, "Bu otomobili biz üretiriz" diye çıkış yapmış, adının da "Alp" olmasını önermişti.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.