Yerli otomobilin prototipleri vatandaştan tam not aldı

Yerli otomobilin prototipleri vatandaştan tam not aldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından kamuoyuyla paylaşılan yerli otomobilin prototipleri, vatandaşlardan tam not aldı.

AA muhabiri, Bakan Işık'ın ilk defa Anadolu Ajansı Editör Masası'nda kamuoyuyla paylaştığı yerli otomobil prototiplerine ilişkin vatandaşların değerlendirmelerini aldı. 

Hasan Basri Gültekin, aylık yakıt giderinin ortalama bin lira olduğunu ve Türkiye'de yerli otomobil üretilmesi halinde özellikle yakıt tasarrufu dolayısıyla memnuniyetle tercih edeceğini söyledi. 

Gültekin, "Çalışmalar sonucunda güzel bir araç çıkarsa tercih ederiz. İnşallah yerli otomobil, 2020'den önce üretilir de bize de nasip olur. Yerli otomobil projesini yürekten destekliyorum" dedi.

Abdurrahman İsmailoğlu, aylık yakıt giderinin bin 500-2 bin lira civarında olduğunu belirterek, "Türkiye'de yerli otomobil üretilirse, vatandaş olarak bunu tercih ederiz. Ülkede yerli aracın üretilmesini destekliyoruz, vatandaş olarak yerli araçtan yanayız" ifadelerini kullandı. 

"Kesinlikle yerli otomobili tercih ederim"

Yerli aracın dizaynını biraz yarış otomobillerine de benzettiğini ifade eden Mümine Sera Başyiğit ise "Yerli otomobil, çok güzel görünüyor. Aracım yok ama almayı düşünsem hem ülkemizin ekonomisi, hem çevre, hem tasarruf hem de bize ait olması açısından kesinlikle yerli otomobili tercih ederim" şeklinde konuştu. 

Yusuf Bahri Padak, her Türk vatandaşının yerli ürünleri tercih etmesi gerektiğini söyledi. Projenin çevre, istihdam açısından da çok değerli bir düşünce olduğunu belirten Padak, "Yani örneğin yedek parçasını düşünün, Türkiye'de üretilecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Taksici esnafı da memnun"

Taksi Şoförü Melahat Bademci de aylık yakıt giderinin en az bin lira olduğunu kaydederek, "Yerli otomobili tercih ederiz, daha iyi olur. Dizaynı da çok güzel. Hele hele taksilerde daha çok isteriz, en azından yakıt tasarrufu olur" dedi.

Genelde bisiklet kullandığını ancak araç alması durumunda yerli otomobili tercih edeceğini belirten Burak Duman ise prototipleri incelediğini, üretildiğinde de iyi bir sonuç ortaya çıkarsa yerli malı olduğu için özellikle tercih edeceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.