Yerli otomobilin içinden ilk görüntü

Yerli otomobilin içinden ilk görüntü

Türkiye'nin yerli otomobili için geri sayım başladı. Birinci fotoğrafta ön farlar ikinci fotoğrafta ise ön cam, tavan çıtası A sütunları ve aynaları paylaşılırken üçüncü fotoğrafta ise lale detayı bulunan ön ızgara paylaşılmıştı. Yerli otomobilden bugün i

7 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılacak olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nca yapılan elektrikli yerli otomobil için nefesler tutuldu. 

TOGG, otomobilin 27 Aralık'taki resmi tanıtımına kadar her gün saat 14.30'da yeni bir detayın paylaşıyor.

Yerli otomobilden dördüncü fotoğrafta geldi. TOGG'dan yapılan son paylaşımda bir video ile batarya sistemi paylaşıldı. TOGG bir sürpriz daha yaparak yerli otomobilin içinden ilk görüntüyü paylaştı. Otomobilin içi gösterilirken saat olarak 14:53 seçildi ve İstanbul'un Fethi'ne vurgu yapıldı.

 TOGG ayrıca 19:23'te bir paylaşım daha yapacağını duyurdu.

Görüntüde dikkat çeken detaylar yer alıyor. Yerli otomobilin klima paneli tamamen dokunmatik ekrandan kontrol edilecek. Ayrıca yerli otomobilde ambiyans aydınlatma yer alıyor. Aracın ön göstergesi tamamen dev bir dijital ekrandan oluşuyor.  

Arabanın içinde deri ve ahşap karışımı direksiyon, alüminyum detaylı difüzröler, 4 cam otomatiği, ve kapı döşemelerinde Selçuklu mimarisi figürler kullanıldı.

YERLİ OTOMOBİLİN İÇİNDEN İLK FOTOĞRAF

Yerli otomobilin hayalet ekranında kilometre bilgisi olarak yaptığı toplam yol 120 kilometre olarak görüntülendi.

ÜÇÜNCÜ FOTOĞRAF LALE DETAYI

TOGG'dan yapılan üçüncü paylaşımda yerli otomobilin ön ızgarası gün yüzüne çıktı. Yerli otomobilin ön ızgarasında lale detayı yer alıyor. Paylaşım sonrası Bakan Varank'ta Twitter hesabından lale simgesi paylaştı.

İKİNCİ FOTOĞRAF: AYNALAR YERLİ YERİNDE

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'nun resmi Twitter sayfası ikinci fotoğraf olarak otomobilin ön cam, tavan çıtası A sütunları ve aynalarını gösteren yeni bir fotoğraf paylaşılmıştı.

İLK FOTOĞRAF FARLAR

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun resmi Twitter sayfasından ilk olarak  "Türkiye’nin Otomobili"nin kararlı bakışlarını gösteren farlarının yer aldığı fotoğraf paylaşılmıştı.

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI NE KADAR OLACAK

Yerli otomobilin fiyatının 150-200 bin TL aralığında olması bekleniyor.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

27 Aralıkta tanıtılacak yerli otomobilin 2022 yılında piyasaya çıkması planlanıyor.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

Yerli otomobil C segmenti SUV olarak tasarlandı. Tamamen elektrikli olacak yerli otomobilin 500 km menzile sahip olması bekleniyor.. Öte yandan 4x2 ve 4x4 seçenekleri olacak yerli otomobilin bir de sedan versiyonunun olması bekleniyor. Yerli otomobilin tasarımını İtalyan merkezli Pininfarina isimli şirket yaptı. Bu şirket daha önce Ferrari'ye de tasarım yaptı. 

YERLİ OTOMOBİL İNTERNETE BAĞLI OLACAK

Yerli otomobil İnterneti ekosisteminin bir parçası olacak. Yani sürekli internete bağlı durumda kalacak ve otonom sürüşü destekleyecek. Nesnelerin interneti ile evdeki cihazlara da bağlanabilecek.

TOGG’DA KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Babayiğitler” olarak nitelendirdiği Türkiye’nin beş büyük şirketi tarafından kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu 25 Haziran 2018’de kurulmuştu. 

-Anadolu Grubu,
-BMC,
-Kıraça Holding,
-Turkcell Grubu
-Zorlu Holding

YERLİ OTOMOBİL TEST İÇİN YOLA ÇIKTI

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılacak yerli otomobilin test için Osmangazi köprüsünden bir kaç kez geçtiği iddia edildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.