Yerli elektrikli TEO'nun test sürüşleri başladı

Yerli elektrikli TEO'nun test sürüşleri başladı

Hacettepe Teknokent’te yüzde yüz Türk tasarımı İnsansız Hava Aracı (İHA) ve elektrikli otomobil TEO'nun yol testlerine başlandı.

“TEO” adı verilen elektrikli otomobil ve “AVIPOD” adı verilen İnsansız Hava Aracı’nın test sürüşlerine başlandı. Yaptıkları Ar-Ge çalışmalarını, Hacettepe Teknoloji Ar-Ge Merkezi (TARGEM) Genel Müdürü Erhan Kumaş tanıttı. Kumaş, TARGEM bünyesinde yürütülmekte olan projelerinin yol haritalarını anlattı. TÜBİTAK, KOSGEB, TİKA, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile OSTİM yetkilileriyle işbirliği zemini yakalayabileceklerinden bahseden Kumaş, seri üretim konsepti çerçevesinde ilerlemeyi planladıkları elektrikli araç için “TEO” ve insansız hava aracı için “AVIPOD” marka/isimleri üzerinden ilerleyeceklerini ifade etti. 

Egzozdan sadece su buharı çıkıyor

Otomotivde yeni bir çağ açan dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai, Japonya’dan sonra Avrupa yollarında da kendini göstermeye başladı. Mirai, 2014 yılının Aralık ayında başlayan Japonya satışlarından sonra eylül ayından itibaren de ilk etapta İngiltere, Almanya ve Danimarka’da satışa sunulmuştu. Egzozundan sadece su buharı çıkan Mirai’nin Almanya fiyatı 66 bin euro olarak açıklandı. 

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.