Yeni Zelanda'dan Suriyeli çocuklara eğitimde destek

Yeni Zelanda'dan Suriyeli çocuklara eğitimde destek

Yeni Zelanda'nın hibe desteği ile Suriyeli çocuklar için Şanlıurfa'da okul inşa edilecek.

Yeni Zelanda, Şanlıurfa'daki Suriyeli çocuklar için inşa edilecek okula 1 milyon 280 bin Yeni Zelanda doları (yaklaşık 3,3 milyon lira) hibe edecek.

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr tarafından Hazine Müsteşarlığına hitaben yazılan, Yeni Zelanda'nın Şanlıurfa'daki Suriyeli çocuklar için inşa edilecek okula destek verme talebine ve projenin ayrıntılarına ilişkin mektup, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, Yeni Zelanda, Şanlıurfa'daki Suriyeli çocukların eğitimine destek olmak amacıyla iki katlı, 23 derslikli bir okulun inşasını finanse etmek üzere Türkiye'ye tüm vergiler dahil 1 milyon 280 bin Yeni Zelanda doları hibe sağlayacak.

İnşaatının yanı sıra okulun tahta, ısıtıcı ve klima üniteleri, sandalye ve sıra gibi gerekli ekipmanın ve peyzaj düzenlemesinin sağlanması için de kullanılacak hibe, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan tavsiyeler doğrultusunda oluşturuldu.

Yeni Zelanda Yardım Programının İnsani ve Afet Yönetimi programı altında sağlanacak hibe kapsamında inşa edilecek okulun yeri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.