Yeni Zelanda’da 10 binden fazla silah teslim edildi

Yeni Zelanda’da 10 binden fazla silah teslim edildi

Christchurch’te yaşanan cami katliamından sonra Yeni Zelanda hükümetinin yarı otomatik silahların teslim edilmesiyle ilgili çıkardığı af yasası kapsamında 10 binden fazla silah teslim edildi, bin 269 askeri tarzda silah iade edildi

Yeni Zelanda hükümeti, geçen Mart ayında Christchurch kentinde iki farklı camiye düzenlenen terör saldırılarının ardından ülkede yarı otomatik silahlıların sorgusuz olarak teslim edilmesi için af çıkarmıştı. Aftan yararlanan vatandaşlar, 10 binden fazla yarı otomatik silahını hükümet yetkililerine teslim etti.

Temmuz ayının ortasından bu yana sivillerin polis ekiplerine bin 22 silah verdiği öğrenildi. Hükümetin çıkardığı af kapsamında bin 269 askeri tarzda silah iade edildi. Polis ekipleri, vatandaşlara bu silahları nasıl elde ettiklerini dair soru sormadı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Yeni Zelandalıların 1,2 ile 1,5 milyon arasında silaha sahip olduğunu ileri sürüyor. Yarı otomatik silah bulunduran vatandaşlar, aftan yararlanmak için 20 Aralık tarihine kadar süreleri bulunuyor.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.