Yeni yılda ucuz ürünlere itibar etmeyin

Yeni yılda ucuz ürünlere itibar etmeyin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı nedeniyle ucuza satılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılın kaçak ve sahte ürünlerle halkı sadece para hırsıyla kandıranlar için mücadele yılı olmasını temenni etti.
Kuruyemişten oyuncağa kadar her ürünün kalitelisini almanın önemine işaret eden Palandöken, özellikle yılbaşı için alışveriş yapacakların dikkatli olması gerektiğini kaydetti.
Palandöken, "Alışveriş için ruhsatlı bayiye gitmek gerekiyor. Tütün üst kurulunun hologramlı olan ürünlerini satın alın, bu ürünler kontrollü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenen noktalardır" dedi.

- "Sevdiklerinizi zehirlemeyin"

Ürünün dış görünüşüne bakılarak, alınmamasını öneren Palandöken, şunları kaydetti:
"Vatandaş şişesinin güzelliğine, albenisine güvenip, gidip tabladan alırsa bilsin ki bu ürün sahte, insanları öldüren, metil alkolle üretilmiş üründür. Sigaralar, tekstil ürünleri, çocuk oyuncakları A'dan Z'ye yılbaşında insanlara ucuza veya 'hediye veriyorum' diye satılan ürünleri almayın. Bilmediğiniz yerden sağlıksız gıda maddesi almak son derece tehlikeli. Yeni yılınızı zehir etmeyin, sağlığınızı tehlikeye atmayın, sağlıklı ürünlerle sağlıklı noktalardan alışveriş yapın."

"Üç liraya tatlı alacağım, hediye götüreceğim, yaş pasta alacağım' diye sevdiklerinizi zehirlemeyin" diyen Palandöken, yeni yılın hem vatandaş hem esnaf açısından önemli olduğunu ifade etti.
- Yılbaşı hareketliği, esnafın yüzünü güldürdü

Palandöken, konfederasyon olarak "sağlıksız ürünleri gördüğünüz noktada şikayet edin" diye bütün meslek odalarına, 3 bin 400 odaya genelge gönderdiklerini vurgulayarak, "Sağlıksız ürünleri, gece cami önlerinde, akşamleyin karanlık yerlerde kalabalık metro ağzında satıp, kayboluyor. Dikkatli olmak gerekiyor" dedi.
Palandöken, yeni yıl, sevgililer günü, bayramlar gibi özel günlerin esnafın olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, yılbaşı hareketliğinin de esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.