Yeni yılda hava nasıl olacak?

Yeni yılda hava nasıl olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala, birçok kişi kar yağıp yağmayacağını merak etmeye başladı. Peki, yeni yılda hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir’e kar ne zaman yağacak?

Yeni bir yıla girmeye sayılı günler kaldı. Birçok kişi yeni bir yıla nasıl gireceğini düşünürken, birçok kişi de o gün havanın nasıl olacağını merak ediyor. Özellikle İstanbullular ve Ankaralılar, yeni yıla kar ile girmeyi bekliyor. Peki yeni yılda hava nasıl olacak? Hangi illere kar yağacak? İşte, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminlerine göre hava durumu…

İstanbul, yeni yıla kar ile gerecek

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyir ettiği bu günlerde bu hafta İstanbul’da yağmurlarla başlayan yağışlar yerini, 31 Aralık’ta kar yağışına bırakacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminlerine göre 31 Aralık’ta İstanbul’a yüzde 60 olasılıkla kar yağacak. Kar yağışı, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde de etkili olacak.

Hava sıcaklıkları da düşecek

İstanbul’a gelecek hafta soğuklar hakim olmaya başlayacak. Yağışlı hava, çarşamba ve perşembe günü karla karışık yağmur şeklinde gözlenecek. Cuma günü ise yerini kar yağışına bırakacak. Yağış ile birlikte hava sıcaklıkları -3 ve -5 dereceye kadar düşecek. Hava tahminlerine göre İstanbul ile birlikte Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile Karadeniz'in tamamı da yüksek olasılıkla yılbaşını kar yağışı ile karşılayacak.

Ankara’da kar yağışı beklenmiyor

Uzun zamandır sisli bir havanın hakim olduğu Ankara’da ise kar yağışı gözlenmiyor. Sisli hava, 30 Aralık tarihinde yerini bulutlu bir havaya bırakacak. Ancak tahminlere göre, bu Yılbaşı Ankara’da kar yağışı gözlenmeyecek. İzmir’de ise kar ve yağmur yağışı gözlenmiyor.

TRTHABER COM  

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.