Cüneyt ÖZDEMİR

Cüneyt ÖZDEMİR

Yeni umacı ‘cemaat’ mesaide mi?

YGS ile ilgili kimi açık açık yazıyor, kimi laf arasında ima ediyor. Cemaatin bu işte parmağı olduğundan şüphe duyduklarını söylüyorlar. İşte benim aklımın almadığı nokta tam da burası.

Zira bugün Gülen cem aatinin en güçlü olduğu ve övündüğü nokta eğitim. Yıllardır verdikleri emekle okullarından dershanelerine, hatta yurtlarına kadar hep eğitimde ne kadar başarılı olduklarını anlattılar. Bununla da kalmayıp eğitimci insanlarını yurtdışındaki okullarına eğitmen olarak gönderdiler.

En son ABD’de ziyaret ettiğim bir Gülen okulunda da özellikle matematik ve fen derslerindeki başarılarını uzun uzun anlattılar. Zaten cemaate yakın gençlerin Işık Evleri’nde ‘abi’lerinden eksiklerini tamamlayacak yoğun bir eğitim aldıkları artık bir sır değil. Peki, böylesine bir ortamda ne oldu da bir anda üniversite sınavlarına bu kadar aleni bir hile kuşkusu ve cemaat gölgesi karıştı?

Ben gazeteciliğin komplo teorileri üzerine değil belgeler üzerine yapılması taraftarıyım. Bu yüzden bu komplo teorisine belgesini görmediğim sürece kafam yatmıyor. Ama aranızdan biri çıkıp ‘bazı işgüzarların cemaate yaranmak için böyle dangalakça bir olaya kalkıştığını’ söylerse buna da şaşırmam bakın. Bence cemaatten daha vahimi, sıradan bir beceriksizlikle karşı karşıyayız. Cehalet, cemaatten (hangisi olursa olsun) çok daha tehlikeli!

Radikal

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.