Yeni tercüme Risale-i Nur'lar okunmaya hazır

Yeni tercüme Risale-i Nur'lar okunmaya hazır

Dünyadan iman ve Kur'an hizmeti haberleri

Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve barakatuhu,

Risale-i Nurun hariçte neşri ve intişarında tercüme, teshih ve baskı faaliyetleri büyük hizmet göstermektedir. İbrahim Suresi 4. ayetin sırrıyla her bir kavim birer Gül ve Nur fabrikası gibi ruhlanarak nurun hayatdar merkezleri olması için kitab hizmetleri devam etmektedir.

Elhamdülillâhi hâzâ min fadzli Rabbi....

Hususan her bir risale birer Said ve her bir kelimesi sanki tercüme edilen lisan aynasında nurefşan hakikatlerdir. O milletlerin sahiplenmesinde o risaleler inayetler ve tevafuklar lisaniyle ve hakikatlerin nuri’yle naşirler ve sahipler dairelerini genişletmektedir. Üstad Hazretlerinin hayatları hayatta olduğu gibi bu faaliyetler içinde de ihlâs sevisine göre devam ediyor.

Ehli ilmin muhtelif tabakatında tercüme ve tashih faaliyeti ile risalelerin okunması ve tekrar baskıları bütün merkezlerde devam ediyor. Başta Küçük Sözler, 23. Söz, Hastalar Risalesi, Haşir Risalesi, Ayet-ül Kübra, Gençlik Rehberi, Hanımlar Rehberi, İsmi-i Azam, 22. Söz ve Tabiat Risalesi defalarca tashihleri yapılarak Rusçasının yeni baskıları yapıldı. 

Bu vesileler ile bazı eski Sovyet Cumhuriyetlerinin dillerine Türkçeden hem Rusçadan tercümesi yapıldı. Ukreyn dili, Gürcüce, Çeçence, Belarusça bunlardandır.

Müessiriyeti, muhtaç ruhlara ulaşması ve okunması için elden ele kalbden kalbe devam eden bu faaliyetlerin ihlâs ile devamı için dualarınızı istirham ederiz.

Fuâdi selâm ve duâlarımızla..
Kardeşlerimizin nâmına Bahram

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum