Hüseyin YILMAZ

Hüseyin YILMAZ

Yeni Gülen'leri bu topraklar kaldırmaz

Nehy-i münkerden vaz geçen eski kavimleri Gazab-ı İlâhi cezalandırır. Alenî, tereddüd ve şübheye yer bırakmayan bir cezadır bu. Lut Kavmini toptan helâkı gibi.

Bana ne, yahut bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın; hissizliği münkere dolayısı ile değil, doğrudan hizmet eder. Şuur ve iz’anı olan hiç bir mü’min, ferdî ve ictimâî hayatı mahveden münkerâta karşı sessiz, kör ve sağır kalamaz. Kalmamalı…

Günah işlemek başkadır, hayasızca günahı bayraklaştırmak; hele hele dine karşı bir çığır gibi takdim ve telkin etmek büsbütün başkadır; hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu tarz çıkışlara karşı suskun kalan hiç kimsenin, hiç bir müessesenin yaşama hakkı yoktur. Kader, er veya geç tokatlar, tokatlayacaktır.

Din kisvesi altında ve “Hoca” ünvanı ile etrafına zengin, parlak genç kız ve delikanlıları toplayıp, estetik harikasına çevirdikten sonra kızları anadan üryan demeye şâyeste bir şekilde teşhir eden birinin gördüğü müsamahayı anlamak mümkün değil. Hahamların yakın takibindeki bu mesih veya mehdi heveslisinden yakın bir gelecekte başka bir Gülen’in çıkmayacağını kimse temin edemez.

Erdoğan, Gülen ile geçmişte yaptığı işbirliğinden dolayı aldandığını itirafla milletten helâllik diledi. Dürüstçe, mü’mince bir tavır. Ama doğru olanı bundan sonra aynı çamurda bir daha düşmemek, aynı delikten bir daha ısırılmamaktır.

Kaçtır ikaz ediyorum. Kimseden ses çıkmıyor… Sizi korkutan ölüm, zaten kaçınabileceğiniz bir âkibet değil, niçin korkuyorsunuz? Kimse gücünü mübalağalı vehimlerle olduğundan büyük göstermesin. Devletin vazifesi milletin hak ve hukukuna sahip çıkmaktır.

Bu ülkede umumhane işletenin de, kumar oynatanın da bir hukuku var. Ama bu kepaze ve rüsvay işler din adına ve “Hoca”lık ünvanıyle yapılmıyor. Mesih ve mehdiliğe zemin hazırlamak için ise, hiç yapılmıyor. Allah’ın tesettür emrini yerine getirmemekte sonsuz serbestiyet ve hakkınız vardır. Ama bunu din adına meşrulaştırmaya çalışamazsınız. Buna ses çıkarmayan, yutkunarak geçiştirdiğini sanan, budala ve alçaktır.

En azından Diyanet’in millet ve devlet adına ses vermesi gerekiyor. Sessiz kalamaz, görmezlikten gelemez. Milletin hukuku sahiplenilmeyi bekliyor, ibahe edilemez.

Eli kalem tutan biri olarak ben, ikaz etmekle vazifeliyim, onu yapıyorum. Gerisi devletlülerin işi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum