Yeni askerlik sistemi yasalaştı! Erken terhis ne zaman başlayacak?

Yeni askerlik sistemi yasalaştı! Erken terhis ne zaman başlayacak?

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği ve milyonlarca genci ilgilendiren yeni askerlik sistemi mecliste kabul gördü. TBMM'de çıkan askerlik yasası ile 130 bin askere erken terhis yolu açıldı.

TBMM az önce yapılan oylama ile Askeralma Kanunu içinde yer alan yeni askerlik sistemini kabul etti. Askerliğe yeni bir soluk getirecek sistemin meclisten çıkması ile birlikte askerlik düştü. Bu sayede hali hazırda kışlalarda silah altında bulunan er ve erbaşlara da terhis yolu açılmış oldu. Peki erken terhis ne zaman başlayacak?

YENİ ASKERLİK YASASI ÇIKTI!

Meclis 25 Haziran Salı günü itibari ile milyonlarca gencin merakla beklediği askerlik sistemini oyladı ve kabul etti. Böylece askerlik 6 aya düştü. Bedelli askerlik ise sürekli hale getirildi.

Yeni sistemde 20 yaşına girmiş ve sağlığı el veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her erkek askerlik yükümlüsü olacak. Bu zorunlu yükümlülük 6 aylık dönemi kapsayacak. 1 ay sonunda başvuranlar bedelli askerlik imkanından faydalanmak isteyebilecek. 

Zorunlu askerlik süresi er ve erbaşlar için 6, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. 6 ayın sonunda devam etmek isteyen er ve erbaşlar arasından incelemesi kabul edilenler net asgari ücretten az olmamak kaydı ile harçlık alarak 6 ay daha askerlik yapabilecek.

ERKEN TERHİS BAŞLAYACAK

Bugün sistemin yasalaşmasının ardından kanunun Resmi Gazete'de yayınlanması beklenecek. Yayının ardından kademeli terhis başlayacak. Terhis sadece 6 aylık süresini doldurmuş veya geçmiş olanlar arasında isteğe bağlı olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.