Yemen'in Taiz kentinde Husiler geri çekiliyor

Yemen'in Taiz kentinde Husiler geri çekiliyor

Taiz ilinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri milisleri ve Yemen ordusu arasında çatışmaların şiddetlenmesiyle Husiler diğer kentlere çekilmeye başladı.

Yemen'in Taiz ilinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çatışmaların şiddetlenmesiyle Husilerin diğer kentlere doğru çekilmeye başladığı bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Taiz ilinde Husiler ile HDG milisleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi ve HDG ve Yemen ordusunun bazı bölgeleri ele geçirmeye başlamasıyla birlikte Husilerin İbb, Zemar ve Sana kentlerine doğru çekilmeye başladı.

Husiler'in kuşatması altında bulunan kent, dün HDG güçleri ve Yemen ordusu ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e destek veren güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu.

Husilerin Taiz'deki ablukasını kırmak için Aden'den gelen güçler ise Kirş ve Eş-Şerice bölgelerini aşarak Taiz'in ilçelerinden Er-Rahide yakınlarına ulaşmıştı.

Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e destek veren güçler aylardır Taiz'i abluka altında tutuyor.

AA
 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.