Yemen'de şiddet sürüyor

Yemen'de şiddet sürüyor

Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Hadi’ye bağlı güçlerle Husi militanları arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Yemen'in orta kesiminde bulunda Taiz'de, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 20 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi. 

HDG'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in çeşitli bölgelerinde Husiler ile aralarında çıkan çatışmalarda 16 Husi militanı ile 4 HDG mensubunun hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Taiz'in batısındaki Makbene beldesinde Husi hedeflere düzenlenen operasyonda, 7 Husi militanının öldürüldüğü, 9'unun yaralandığı belirtilen açıklamada, "Ebu Ammar" isimli Husi lider ve 2 korumasının kentin batısındaki el-Hasb Mahallesi'nde, 6 Husi militanın ise kentin doğusundaki çatışmalarda öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu çatışmalarda HDG'den de 4 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ülkenin en yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz birkaç aydan bu yana Husiler ile Hadi yanlısı güçler arasındaki sokak çatışmalarına sahne oluyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.