Yemen'de milyonlarca kadın ve çocuk açlığın pençesinde

Yemen'de milyonlarca kadın ve çocuk açlığın pençesinde

Suudi rejimi ve müttefiklerinin saldırısına uğrayan Yemen'de en az 2 milyon çocuk ile 1,2 milyon hamile ve emziren kadının açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler, Yemen'de 5 yaşın altındaki 2 milyondan fazla çocuğun kronik yetersiz beslenmeye maruz kaldığını, en az 400 bin çocuğun hayatını kaybetme riski taşıdığını duyurdu.

İç savaşın pençesinde boğuşan ülkede çocukların yanı sıra 1,2 milyon hamile ve emziren kadının da yetersiz beslendiği belirtildi.

UNICEF ise ülkedeki 12 milyon çocuğun tamamının gıda, sağlık hizmeti, temiz su, eğitim ya da nakdi yardım gibi desteklerin en az birine ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Suudi rejimi ve müttefiklerinin 2014 yılından bu yana ülkeye yönelik saldırıları nedeniyle Yemen büyük bir yıkım ve insani krize sürüklendi.

Ülke gıda, yakıt ve ilaç ihtiyacının yüzde 90’ını ithal ediyor ve ülke para biriminin aşırı derecede değer kaybetmiş olması alım yapılmasını zorlaştırıyor.

Ülkenin 27 milyon olan nüfusunun dörtte üçü şu anda bir tür insani yardım olmadan yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Halkın büyük bir çoğunluğu, bir öğün yemek bulsa da bir sonraki öğünü bulup bulamayacağını bilmiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.