Yemen'de insanlık dramı: Ölmemek için çocuk satıyorlar

Yemen'de insanlık dramı: Ölmemek için çocuk satıyorlar

İç savaşın pençesinde boğuşan Yemen'de insanlar aç kalmamak için her yola başvurmaya başladı.

2015'ten beri Yemen'de devam eden iç savaşta bugüne kadar 60 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bir yandan İran destekli Husiler ile diğer yandan Batılı ülkelerin desteklediği Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri... Savaşın cepheleri bunlar ama sefaleti çeken mazlum halk...

Mart 2015'ten beri saldırıların olduğu Yemen'de büyük sivil katliamları yapıldı. Halk, açlık  ve salgın hastalıklar ile baş başa bırakılırken, "medeni batı" soykırım düzeyine varan duruma hem sessiz kaldı, hemde çatışmaya silah yardımıyla çanak tuttu.

ÇARESİZLİK, SEFALET, AÇLIK KORKUNÇ SONUÇLAR DOĞURDU: AİLELER 3 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARINI SATMAYA BAŞLADI

Russian Today'in (RT) canlı yayına katılan uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın Yemen Direktörü Muhsin Siddiquey, bazı çaresiz ebeveynlerin diğer aile üyelerinin hayatta kalması için tek yol olduğuna inanarak kızlarını "çocuk gelin" olarak sattıklarını anlattı.

Buna göre ailenin geri kalanının hayatta kalacağı umuduyla "çocuk gelin" olarak verilen kızlar arasında 3 yaşında olanlar bile var. "Çocuk gelin" veren ailenin karşılığında aldığı parayla yiyecek ve barınak edinmeye çalıştığı belirtildi.

Muhsin Siddiquey, "Bunun tek yol olduğunu düşünüyorlar. Karşılığında aldıkları başlık parasıyla tüm aileyi ve diğer akrabaları korumaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yemen'de 10 milyon kişinin hastalık ile ölümlere yol açan kıtlık çektiğini ve yüzyılın en korkunç kolera salgınının yaşandığını aktaran Siddiquey, sözlerini şu korkunç satırlarla bitirdi: "İnsani yardım zamanında gelmez, gıda tedariği bir gün bile aksarsa, çok daha büyük felaketler yaşanır."

AFAD VE KIZILAY ÜZERİNDEN YEMEN'E BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ

Türkiye iç savaşın yaşandığı ülkeye her daim yardımlarını sürdürmeye ve mazlumların yanında olmaya devam ediyor.

Sizlerde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) #YemeneUmutOl adı altında başlattığı yardım kampanyasına, "Yemen" yazıp 1866'ya SMS göndererek 10 TL'lik destek sağlayabilirsiniz.

Yardımlarınızı Türk Kızılay'ı üzerinden de gönderebilirsiniz. Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e "YEMEN" yazıp mesaj yollayarak 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.