Yemen'de insani ihtiyaçlar had safhada

Yemen'de insani ihtiyaçlar had safhada

Sana'da bir basın toplantısı düzenleyen BM İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick ülkedeki insani ihtiyaçların had safhada olduğunu söyledi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen'in birkaç aydan bu yana kuşatma altında tutulan Taiz kentinde, temel ihtiyaç malzemelerindeki eksikliğin had safhada olduğunu belirtti.

McGoldrick, BM ve bazı uluslararası örgüt temsilcilerinden oluşan bir heyetle, Taiz'e düzenlediği ziyarete ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

"Taiz'de, temel ihtiyaç malzemelerindeki eksiklik had safhada" denilen açıklamada, "Oradaki insani durumu yerinde görebilmek için yerel yönetimler ve silahlı gruplarla bir araya gelmek amacıyla BM üst düzey yetkilileri eşliğinde Yemen'in Taiz ve İbb kentlerini ziyaret ettim. Birkaç aydan bu yana Taiz'e yardım malzemelerinin ulaştırılması konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Sahadaki taraflarla yardım malzemelerinin koşulsuz şekilde kentteki sivillere ulaştırılmasının sağlanması amacıyla mekanizmalar oluşturulması için çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

McGoldrick, açıklamasında, ziyareti sırasında kentte çok az sayıda açık dükkan gördüğünü, gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemelerindeki eksikliğe şahit olduklarını aktardı.

"HASTANELER HER TÜRLÜ SALDIRIYA KARŞI KORUNMALI"

Bombalara hedef olan Devrim Hastanesi'ni de ziyaret ettiklerini kaydeden BM yetkilisinin açıklamasında, "Hastaneler, Uluslararası İnsancıl Hukuk gereği her türlü saldırıya karşı korunmalı" denildi.
Hastanelerdeki tıbbi malzeme yetersizliğinin tehlikeli boyutta olduğuna işaret edilen açıklamada "Sağlık ekipleri içinde bulundukları tüm imkansızlıklara ve tehlikelere rağmen çalışmalarını sürdürüyor" ifadesi kullanılarak, Yemen'de çatışan tüm taraflara "Uluslararası İnsancıl Hukuk'a saygı göstermeleri ve insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasına izin vermeleri" çağrısında bulunuldu.
BM ve 12 uluslararası örgütün temsilcilerinden oluşan heyet, 21 Ocak Perşembe günü birkaç aydan bu yana Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin kuşatması altındaki Taiz'i ziyaret etmiş ve kuşatmayı geçerek insani yardım taşıyan 14 kamyonun kente girişini sağlamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.