Yemen'de çözüm BMGK kararlarıyla mümkün'

Yemen'de çözüm BMGK kararlarıyla mümkün'

Yemen Hükümeti Sözcüsü Racih Badi, "Yemen'deki siyasi çözüm BMGK kararının tüm maddeleriyle ve tamamiyle uygulanmasıyla mümkün" dedi.

Yemen Hükümeti Sözcüsü Badi, çeşitli temaslar için geldiği Katar'ın başkenti Doha'da AA muhabirinin Yemen'deki son gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı. 

Yemen Cumhurbaşkanı Abdulmansur Hadi'ye bağlı ordu birlikleri ve HDG'nin Aden, Elhac, Ebyen, İbb'in merkezi, Şebva, Beyza gibi kentleri Husilerden "kurtarmayı başardıklarını" dile getiren Badi, Husilerin gerileyişini halkın kendilerine desteğiyle açıkladı.

Hadi'ye bağlı silahlı güçlerin halen Husilerin elinde bulunan başkent Sana'ya yürüyüp, burada sokak çatışmalarına girip girmeyeceği sorusuna Badi, "Biz tüm Yemen'in kurtarılmasını savunuyoruz. Sadece Sana değil, Amran, Sada'yı ve tüm Yemen'i Husi militanlarından kurtarmak istiyoruz. Devletin varlığı ve gücünün tüm Yemen'de görülmesini istiyoruz. Tüm Yemenlilerin siyasi başkenti Sana'yı Husi militanlarından kurtaracağız. Umarız ki Husiler derslerini alır ve daha fazla kan akmadan BMGK'nın 2216 numaralı kararını uygularlar" şeklinde cevapladı.

BMGK kararı vurgusu

"BM Yemen Özel Temsilcisi Velid Şeyh Ahmed'in siyasi çözüm için çaba gösterdiğini" belirten Badi, "BMGK'nın 2216 sayılı kararı ile Husiler ile Salih yanlısı güçlerden saldırılarını ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmelerini istediğini ve sadece Rusya'nın çekimser kalmasıyla nisan ayında oy birliğiyle kabul edilen karar uygulanmadan barışın mümkün olmadığını" söyledi.

Yemen Hükümeti Sözcüsü sözlerine şöyle devam etti:

"BM Yemen Özel Temsilcisi ve bazı güçler tarafından ortaya konulan siyasi bir çaba var. Biz onlara açık bir şekilde söyledik ki Yemen'deki siyasi çözüm BMGK kararının tüm maddeleriyle ve tamamı ile uygulanmasıyla mümkün. BMGK kararı tamamı ile uygulanırsa barış olacaktır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.