Yemen'de çatışmalar sürüyor: 94 ölü

Yemen'de çatışmalar sürüyor: 94 ölü

Yemen'in Taiz kentinde yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalarda 94 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'in Taiz kentinde yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında gün boyu devam eden çatışmalarda 94 kişi hayatını kaybetti, 150'den fazla kişi yaralandı.

Askeri ve sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG birliklerinin Taiz kentindeki ilerleyişi sırasında çıkan çatışmalarda Husilerden 61, yönetim yanlılarından da 33 kişi hayatını kaybetti. Yaralananların sayısının da 150'den fazla olduğu belirtildi. 

Öte yandan, Taiz'deki istihbarat binasının ele geçirilme aşamasında öldürülen keskin nişancıların ceset fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması tepkilere neden oldu.  

Bu durumun HDG birliklerinin "ahlaki değerleri" ile çeliştiğini kaydeden HDG Koordinasyon Konseyi, olayın devrik Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ve Husilerin hesabına çalışan kişiler tarafından yapılmış olabileceğini savunarak, suçluları cezalandıracaklarını açıkladı.

Taiz kentindeki çatışmaların ardından Antik Kahire Kalesi, istihbarat binası ve El-Arus Askeri Kampı gibi bazı stratejik noktaların HDG birliklerinin eline geçtiği duyurulmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.