Yemen'de ateşkes başladı

Yemen'de ateşkes başladı

Yemen'de ramazan ayının sonuna kadar devam edecek insani ateşkes bu geceden itibaren yerel saatle 23.59'da başladı.

Yemen'de ramazan ayının sonuna kadar devam edecek insani ateşkes bu geceden itibaren yerel saatle 23.59'da başladı.

Hükümet ile Husiler ve diğer muhalif grupların Ramazan ayı sonuna kadar çatışmalara ara verme konusunda "ön koşulsuz" anlaşmaları sonucu geçici insani ateşkesin yürürlüğe girmesiyle ülke genelinde sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

BM'den çağrı

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi, Yemen'de tarafların insani yardım için çatışmalara ara vermesinden memnuniyet duyulduğunu bildirerek, geçici ateşkesin ihlal edilmemesini istedi.

BMGK'da kabul edilen basın bildirisinde, Yemen Hükümeti ile Husiler ve diğer muhalif grupların Ramazan ayı sonuna kadar çatışmalara ara verme konusunda "ön koşulsuz" olarak anlaşmalarının memnuniyetle karşılandığı vurgulandı. 

Konsey'in bu kararı desteklediği belirtilen bildiride, tüm taraflara çatışmalardan kaçınılması, yaşanabilecek küçük olaylara karşı da itidalli yaklaşılarak gerginliğin önlenmesi çağrısı yapıldı. 

Tüm tarafların söz konusu süreçte askeri eylemlerini durdurması gerektiği vurgulanan bildiride, taraflara çatışmasızlıktan yararlanılarak silah taşıma ve toprak elde etme gibi istismarlardan sakınmaları uyarısında bulunuldu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.