Yedi Beyza, Kutlu Doğum'u tiyatro gösterisi ile kutladı

Yedi Beyza, Kutlu Doğum'u tiyatro gösterisi ile kutladı

Mardin'in Derik ilçesinde Yedi Beyza Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yedi Beyza) Kutlu Doğum Haftası'nı tiyatro gösterisi ile kutladı.

Derik Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde gerçekleşen programa Derikli bayanlar büyük ilgi gösterdi.

Isparta'dan getirilen gül lokumunun dağıtıldığı programda seyircilerin ellerine gül suyu döküldü, Hilye-i Şerif ve 40 hadis hediye edildi. Kutsal Emanetler sergisi yanı sıra salonda, lise öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu sahabe yaşantısını anlatan tiyatro gösterisi sergilendi.

Yedi Beyza Dernek Başkanı Naciye Yıldırım konuşmasında davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yıldırım, "Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşriflerini kutladığımız, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz kutlu doğum programına hoş geldiniz. Derneğimiz yeni olmasına rağmen ilk kez yaptığımız toplu programa böyle bir kalabalığın iştirak etmesi bizleri sevindirdi. Derik'te ilk ve tek kadın derneği olan derneğimizin büyük boşluğu doldurduğunu da gözlemlemiş olduk." diye konuştu.

Yedi Beyza Dernek yönetim kurulu üyesi Fatma Zühre Denk tiyatro gösterisini sergileyen öğrencilere hediye vererek, "Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri münasebetiyle bir araya geldik. Biz hanımlar olarak Peygamber Efendimizi, hanım sahabelerin yaşantılarını örnek alırsak, hem dünyayı, hem de ahretimizi kazanmış oluruz. Başımıza gelen musibetleri dünya ve ahiret için kazanıma dönüştürmek istiyorsak, Peygamber Efendimizin ve hanım sahabelerin hayatlarını okuyup yaşantımızda uygularsak hiçbir sıkıntımız ve kederimiz kalmaz. Hem dünyamızı hem ahiretimizi mamur etmiş oluruz. Tavsiyem huzurlu bir yarınlar için Peygamber Efendimizin hayatını örnek almalıyız." şeklinde konuştu.
Samanyolu Haber