Yaylacılar kentsel dönüşümden umutlu

Yaylacılar kentsel dönüşümden umutlu

Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm kararı alınan Dereli’nin Kümbet Yayla köyünde esnaf ve vatandaşlar, projenin hayata geçmesini bekliyor.

Giresun’da turizm yılı ilan edilmesi nedeniyle 2015 yılında büyük bir turizm patlaması beklenen Kümbet’te esnaf, Ramazan ayı ve yağışlı hava nedeniyle beklediklerinin bulamadıklarını kaydederken, kentsel dönüşümden de umutlu olduklarını ifade ettiler.

KÜMBET RAMAZANDA BOŞ KALDI 

Kümbet’te yıllardır yöresel turistik eşya satan esnaf Salim Abanoz, turizm adına yapılan yatırımları desteklenmesine rağmen henüz bekledikleri hareketliliği görememekten yakındı. Abanoz “Kümbet, Giresun’un en önemli doğa turizmi yapılacak alanlarından birisi. Burada turizm en fazla 4 ay, ancak son iki aydır yağmurlu havalar ve Ramazan dolayısıyla iyi başlayamadık. Ramazan sonrasında iyi bir hareketlilik bekliyoruz. Bizim en büyük beklentimiz ise yapılacak kentsel dönüşümdür. Çünkü buraya gelenler iyi bir izlenim bırakacak altyapı eksikliğimiz bulunmaktadır” dedi.

YÖRE HALKI BAYRAM SONRASI UMUTLU 

Kümbet Köyü Muhtarı Ahmet Çoruh ise “Geçen yıl bu aylarda Kümbet'te bütün oteller doluydu. Ancak bu yıl hava şartları olumsuz etkiledi. Bir de Ramazan ayı olması nedeniyle yaylalar boş kaldı. Ancak bayram sonrasında iyi bir hareketlilik bekliyoruz. Bunun yanı sıra yapılacak olan kentsel dönüşüm yayla köylülerimizin yüzünü güldürecektir. Şu aşamada yer tespitleri ve hak sahipleri belirleniyor. Esnafın çoğunluğu kentsel dönüşümden umutlu” diye konuştu.  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.