Yayaların yollarda daha güvenli yüreyebileceği bir sistem geliştirdi!

Yayaların yollarda daha güvenli yüreyebileceği bir sistem geliştirdi!

Bosch'un geliştirdiği yeni sistem, araçların yollarda bulunan yayalara karşı daha duyarlı olmasını sağlayacak ve böylece yararların güvenliği en üst seviyelere çıkacak.

Alman otomotiv parçaları satıcısı Bosch, yeni geliştirdiği bir sistemle sadece sürücüleri değil aynı zamanda yayalarıda korumayı hedefliyor. "Yaya Koruması" ismini verdikleri bu sistemin 2018 yılında başlatılmasını planlayan Bosch, sistemin içeriğini "bir yayayla karşılaştığında frene basan araç sürücüsünün bu yayadan kaçınmasını daha kolaylaştıracak bir sistem" sözleriyle özetledi.

Yaptığı bir basın toplantısında bu sistemi tanıtan Alman otomotiv devi, sürücülerin kaza sırasında frene basmalarının kazaları engellemediğini belirtti. Bu nedenle sadece fren sisteminin yetersiz kaldığını ve buna ek bir sistemin gerekli olduğunu da belirten Bosch, sistemin otomatik olarak sürücüye yardım edeceğinden söz etti. Sistemin çalışması, ani fren yapıldığı anda yayayı algılayıp sürücünün aracı döndürmesini kolaylaştıran bir cihaz tarafından sağlanıyor.

Bu sistemin bir farklı modeli, şu an piyasada bulunan bazı son model araçlarda mevcut. Sistemin çalışma prensibi teoride oldukça basit; aracın ön kısmında bulunan bir kamera, aracın önündeki yolun 3 boyutlu halini algılıyor. Bu yolda herhangi bir yayanın bulunup bulunmadığını tarayan sistem, bulduğu yayanın hareketlerini araçla karşılaştırıyor ve olası çarpışma senaryolarının ihtimalini hesaplıyor. Bu senaryolardan birisinin gerçekleşmesi takdirinde sistem, aracın hızına ve konumuna göre en rahat kaçış manevrasını nasıl yapabileceğini hesaplıyor.

SİSTEM, ARACI SÜRÜCÜNÜN YERİNE KONTROL EDECEK

Bosch'un söylediğine göre tehlike anında önceden senaryoları tahmin etmiş ve bu senaryolara göre ihtimalleri ölçmüş olan sistem, eğer aracın hedefteki yayayla çarpışacağını anlarsa kendi kendine manevra yapacak. Bu manevraları aracın yayaya göre konumunu ve hızını da hesaba katarak yapan sistem, sürücünün direksiyonu yetersiz çevirmesi gibi bir durumda aracın çok daha keskin bir dönüş yapmasını sağlayacak.

Sadece en gerekli durumlarda aktifleşen sistemin bu tarz kazaların %60'ını engelleyebileceği düşünülüyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.