Yasaklar bir an önce bitmeli
Kocaeli Mazlumder eski başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Başbakan'ın eşine uygulanan yasaklamanın yanlış bir tutum olduğunu söyledi. Gergerlioğlu, yasakların bir an önce bitmesi gerektiğini ifade etti.
Orhan Karanfil'in Haberi
Kocaeli Mazlumder eski Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Başbakan'ın eşinin başörtülü olduğu için Gata'ya alınmamasının yanlış olduğu yönünde değerlendirme yapan Genelkurmay Başkanı'nın açıklamasına değindi. Gergerlioğlu, başörtüsünün serbest bırakılması için 'herkesin Başbakan'ın eşi mi olması gerekiyor' diyerek sitem etti. Başörtüsünün herkes için serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, her hafta başörtüsüne özgürlük için yaptıkları eylemin sonucunu İlker Başbuğ'un yanlış bir tutum diyerek yaptığı açıklama ile aldıklarını ifade etti. Gergerlioğlu, Başbuğ'a şöyle seslendi: "Başbakan'ın eşine yapılan durumun yanlış olduğunu kabul ettiniz. Fakat diğer başörtülü vatandaşların özgürlüklerinin engellenmemesi için illa ki Başbakan'ın eşi mi olması gerekiyor?"
Bayanlara başörtüsü taktığı için uygulanan yasaklamanın akla mantığa uymadığını söyleyen Gergerlioğlu, Türkiye'deki yasakçı tutumun bir an önce bitmesi gerektiğini ifade etti.
