Yaş meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı mı var?

Yaş meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı mı var?

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkanı, kimyasal şüphesiyle 2011 yılından itibaren, ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin iade edilmediğini söyledi.

Yaş meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı mı var?

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak, yazılı açıklamasında, bazı medya organlarında yer alan haberlerde, Türkiye'den ihraç edilen yaş meyve ve sebze ürünlerinde tarım ilaçları kalıntısı ile haşarat bulunduğu için ürünlerin iade edildiği ve iade edilen kalıntılı ürünlerin Türkiye'de tüketildiğinin savunulduğunu ifade etti.

Haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Kavak, şunları kaydetti:

"2011'den bu yana ihraç ettiğimiz yaş meyve ve sebze ürünlerinde kimyasal kalıntılardan dolayı ülkemize hiçbir ülkeden bildirim gelmediği gibi, Türkiye'ye herhangi bir ürün iadesi de söz konusu olmamıştır. Son on yılda kimyasalların kullanımı konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, ihracatçı birlikleri ve diğer paydaş kurum ve kuruluşların ortak çalışmaları sonucu üreticilerimizin üretim bilinci ve modern tarım uygulamaları konusunda büyük bir başarı sağlanmıştır. Rusya'nın üst düzey yetkilileri uluslararası platformlarda Türkiye'nin bu konuda çalışmalarını takdire şayan bulduklarını ifade etmişlerdir. Yıllık 3,5 milyon ton ihracatı ve ülkeye sağladığı 2,5 milyar dolar döviz girdisi ile yaş meyve ve sebze sektörü ülkemizde milyonlarca insana istihdam sağlamaktadır. Sektörle ilgili bu aslı olmayan haberlerin basında yer alması ve bu haberin kaynağının Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanının olması esef vericidir."

Kavak, bu tür asılsız haberlerin özellikle üreticilere ve sektöre büyük zarar verdiğini bildirdi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.