Yarın hicri yılbaşı!

Yarın hicri yılbaşı!

Yarın 1 Muharrem 1437 yani Hicri yıl başı!

Yarın 1 Muharrem 1437 yani Hicri yılbaşı!

Hicret ayrılmak bir yeri terk etmek manasındadır. Hicret Allaha kul olarak yaşanmayan bir yerden, Allaha kul olarak yaşanan bir yere gitmenin ismidir.

Hicret zorluklar içinden kolaylığa yol açmaktır. Hicret Allah’ın razı olmadığından Allah’ın razı olduğuna doğru yol almaktır. Hicret gerektiği zaman inancı uğruna sahip olduklarını feda etmenin diğer bir ismidir.

Hicretin özel manası, Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicret etmesiydi. Genel manası ise tüm inananları kapsıyor ve onların hayatında da olabilecek çeşitli hicretlere bakarak işaretler veriyordu. Mesela: Allah’ın razı olmadığından razı olduğuna hicret, günahtan sevaba hicret, kötüyü bırakıp iyiye hicret, batılı bırakıp hakka hicret, yalandan doğruya hicret, maddeden manaya dünyadan ahrete hicret gibi.

Peygamber Efendimizin (a.s.m.) hicretinden 17 yıl sonra, Hz. Ömer'in hilâfeti esnasında Hz. Peygamber (s.a.s.)'in hicret ettiği yılın 1 Muharrem'i olan 16 Temmuz 622 tarihi, Hicrî-Kamerî Takvim için "takvim başı" olarak kabul edilmiştir.

Bu vesile ile Hicri 1437 yılınızı tebrik eder, size ailenize vatan ve milletimiz ile Alem-i İslam’a hayırlı bereketli ve huzurlu bir yıl olmasını Allahtan dua ile niyaz ediyoruz.

Zeki Işık

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.