Yarın Ayasofya'da sabah namazı kılınacak

Yarın Ayasofya'da sabah namazı kılınacak

13 Mayıs Cumartesi sabahı saat 03.00'da sabah namazı için Ayasofya Meydanı'nda buluşacağız

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği, İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü vesilesiyle 13 Mayıs Cumartesi Ayasofya Camii'nde buluşma çağrısı yaptı.

AYASOFYA'DA FETİH NAMAZI

Yapılan açıklama şöyle:
 
Türkiye'nin dört bir yanından gelecek on binlerce kişiyle Ayasofya Camii önünde sabah namazı kılınacaktır. “Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 13 Mayıs Cumartesi sabahı saat 03.00'da sabah namazı için Ayasofya Meydanı'nda buluşacağız. Yüreğinde fetih şuuru ve aşkı olan yüz binlerin katılımıyla sabah namazını bu meydanda eda edeceğiz” dedi.
 
Ayasofya'nın İslam dünyası için önemli bir semboldür. “İstanbul'umuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirdir. Aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul'umuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın Batılı kuşatmasıdır. İlay-ı kelimetullah aşkının remzidir. İslam'ın Avrupa'daki varlığının tacıdır. İstanbul'un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. Fatih Sultan Mehmet'in vakfıdır. 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı müze haline getirilen Ayasofya yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmüş olması kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir. Ayasofya Camii'nin açılması talebinin ne Sultan Ahmet Camii'nin ne de Firuz Ağa Camii'nin cemaate yetip yetmemesiyle bir ilgisinin olmadığını bu coğrafyanın tarihine duyarlı olan herkes bilmektedir. Ayasofya'nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması, hem Fatih'e bir vefadır, hem de İslam'ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır. Bütün gücümüzle Ayasofya Camii için mücahedemize devam ediyoruz. İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümünde Ayasofya Camii'nin açılmasını istiyoruz.”

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum