Yarı çıplak kızların olduğu yarışmalara İslami demek doğru mu?

Yarı çıplak kızların olduğu yarışmalara İslami demek doğru mu?

5. İslami Dayanışma Oyunları için "İslami" kelimesinin kullanılması tartışmaya yol açtı

Müslüman ülkelerden sporcuların yarıştığı "İslami Dayanışma Oyunları" Konya'da başladı.

İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları için "İslami" kelimesinin kullanılması tartışmaya yol açtı.

Sporcuların özellikle de kadın sporcuların açık giyimleriyle yer alacağı yarışlar için İslami kelimesinin kullanılmasının bu kavramın taşıdığı anlama aykırı olduğuna dikkat çeken yorumcular alternatif isimler önerdi.

'UHUVVET OYUNLARI' DENİLEBİLİRDİ

Yazar Ahmet Ay, İslami yerine Uhuvvet kelimesinin kullanılabileceğini belirtti. Ay, sosyal medya hesabında şu değerlendirmeyi yaptı:

'İslamî Dayanışma Oyunları' bu etkinlik için çok yanlış bir isimlendirme. Daha dolaylı çağrışım yaptırılmalıydı. 'Uhuvvet Oyunları' denilebilirdi mesela. Zira 'uhuvvet' kelimesinin 'yalnız müslümanlar' diye bağıran bir yanı var. Bazı kararların nasıl alındığını merak ediyorum.

Hangi âkil kişiler bu etkinliğin İslam adına sahiplenilebileceğini düşündü acaba? Eşeği boyayıp at diye satmayı duyduk da, köpeği boyayıp kurbanlık koç diye satmayı yeni gördük. Bu etkinliğin AB fonlarıyla falan organize edildiği ortaya çıkarsa hiç şaşırmam. Bu akıl bizim değil.

YARI ÇIPLAK, TAYTLI, ŞORTLU KIZLAR!

Yazar Hüseyin Yılmaz'ın tepkisi ise şöyle:

"Mevlâna Türbesinin yanı başında sergileyeceğiniz bu yarı çıplak, taytlı, şortlu kızların görüntü ve hallerinin İslâmî olduğuna, İslâmiyetin ta kendisi olduğuna emin misiniz?

YARIŞLARDA YER ALAN BRANŞLAR

Organizasyonda atıcılık, atletizm, basketbol 3x3, bisiklet, bocce, cimnastik (artistik, aerobik, ritmik), eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, tekvando, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk, para-yüzme.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum