Yargıtay'dan emsal karar... Şirketi zarara uğratan çalışana tazminat yok!

Yargıtay'dan emsal karar... Şirketi zarara uğratan çalışana tazminat yok!

Meyve sebze departmanında satış müdürü olarak çalışırken haksız şekilde işten atıldığını öne süren işçi, mahkemenin yolunu tuttu. Yüksek mahkeme, doğruluk ve bağlılıkla bağdaşmayan harekette bulunan işçinin tazminatsız kovulmasına karar verdi.

Meyve sebze departmanında satış müdürü olarak çalışırken haksız şekilde işten atıldığını öne süren işçi, mahkemenin yolunu tuttu. Davalı patron, müdürün yaptığı hileli işlemler sonucunda şirketin 1 milyon TL zarara uğradığını iddia etti. Mahkeme, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılanan ancak beraat eden işçiye kıdem ve ihbar tazminatlarıyla yıllık izin ücretinin ödenmesine hükmetti. Şirket sahibinin itirazı üzerine dosya Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'ne gitti.

Yüksek mahkeme, doğruluk ve bağlılıkla bağdaşmayan harekette bulunan işçinin tazminatsız kovulmasına karar verdi. Kararda, davacı ile yardımcısının bir kısım ürünü zamanında sisteme kaydetmediği, bu nedenle fiyatların şirketin belirlediği ücretlerle uyuşmadığı ve işletmenin zarara uğradığı belirtildi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.