'Yargı camiamızın başı sağolsun'

'Yargı camiamızın başı sağolsun'

Trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için düzenlenen törene katılan Adalet Bakanı Bozdağ, "Yargı camiamızın başı sağolsun" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli için Denizli Adalet Sarayı önünde düzenlenecek törene katıldı.

Bakan Bozdağ, yapmış olduğu kısa açıklamada taziyelerini dile getirdi. Bozdağ, 'Yargı camiamızın başı sağolsun' ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Sizlere bıraktıkları büyük miras kıyamete kadar bu soydan gelenlerin en büyük hazinesi olacaktır. Kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile en yoğun mücadelenin sergilendiği illerden olan Denizli, şüpheli bir trafik kazasına sahne oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde FETÖ’cü tugay komutanının tutuklanması talimatını veren, kalkışma sonrası dönemde de örgütle amansız savaşıyla dikkat çeken Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48), oldukça şüpheli bir kaza sonucu şoförüyle birlikte hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre Başsavcı Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli’nin kullandığı 20 AB 548 plakalı otomobille Honaz ilçesindeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na giderken Merkezefendi ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerindeki kontrolsüz kavşakta Uğur T’ın (53) kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyonla çarpıştı.

5 METRE SÜRÜKLENDİ

Kamyonun altına alarak yaklaşık 5 metre sürükleyip orta refüjdeki ağaca sıkıştırdığı otomobildeki Başsavcı Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli hayatını kaybetti, koruması Ramazan Uğur ise yaralandı. Yaralı polis memuru, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olay yerine gelen adliye çalışanları ve meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Başsavcı Alper’in cenazesi, bugün Denizli Adliyesi’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.