Yaratılış Kongresi Sona Erdi: Ruh olmadan madde olmaz

Yaratılış Kongresi Sona Erdi: Ruh olmadan madde olmaz

Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, katılımcılar için düzenlenen gezi ile sona erdi.

Evrim ve Yaratılış konularının kendi ilmi platformlarında yeniden değerlendirilmesi için ilki 2017 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde, ikincisi 2018 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongrelerinin üçüncüsü, Iğdır Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. 

Iğdır Üniversitesi ile birçok sivil toplum örgütünün işbirliğiyle düzenlenen III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, 24-26 Ekim tarihleri arasında Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü’nde yapılan oturumlarla gerçekleşti.

“Kongreye olan ilgi bizleri fazlasıyla mutlu etti”

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Kongre organizasyonuyla ilgili; “Yurtiçi ve yurtdışından Kongreye olan ilgi bizleri fazlasıyla mutlu etti. Kongrenin ilk iki günü, yapılan sunumlarla oldukça verimli geçti; üçüncü gün de, katılımcılar için bölgemizi tanıtıcı bir gezi düzenledik. Dışarıdan gelen akademisyenlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için Iğdır Üniversitesi olarak büyük gayret gösterdik.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ruh olmadan madde olmaz”

Kongrenin kapanış oturumunda bir konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kongreyi düzenleme amaçlarının gençlerin zihinlerini manipülasyonlardan korumak ve üretime yönlendirmek olduğunu kaydetti. “Ruh olmadan madde olmaz.” diyen Rektör Alma, konuşmasında ruhun yeterince anlaşılamadığının altını çizdi. 

Kongre geziyle sona erdi

Kongrenin son günü, Kongre katılımcıları için bölgeyi tanıtıcı bir gezi düzenlendi. İshakpaşa Sarayı ve Tuzluca Tuz Mağaralarına düzenlenen geziyle Kongre programı sona erdi. Kongreye katılmak için Iğdır’a gelen Üniversitemiz misafirleri, Kongre programının sona ermesiyle şehrimizden ayrıldılar.

Seçkin bilim insanlarının davetli konuşmacı olarak katıldığı, 5 ayrı salonda düzenlenen 38 oturumla 130’dan fazla sunumun yapıldığı Kongrede, bildiri özetlerini içeren Türkçe ve İngilizce kitapçıklar katılımcılara dağıtıldı. Bildirilerin tam metnini içeren kongre kitabı da, yakın zamanda Üniversitemiz tarafından bastırılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.