Yapay zeka felakete yol açıyordu: Bir çocuktan bozuk parayı prize takmasını istedi

Yapay zeka felakete yol açıyordu: Bir çocuktan bozuk parayı prize takmasını istedi

Amazon şirketinin sesli asistanı Alexa, feci bir kazanın eşiğinden döndü. Yapay zekâ, 10 yaşındaki bir kız çocuğundan bozuk parayı prize takmasını istedi. Bunun duyulmasının ardından ünlü e-ticaret şirketi, uygulamayı güncellediğini açıkladı.

Alexa'nın bu tavsiyeyi verdiği çocuğun annesi Kristin Livdahl, yaşanan olayı Twitter'da şu sözlerle anlattı:

"Daha önce YouTube'da bir beden eğitimi öğretmeninden, ayağınızdaki bir ayakkabıyla uzanmak ve yuvarlanmak gibi bazı fiziksel meydan okumalar izleyip, bunları yapıyorduk. Dışarıda hava kötüydü. Kızım sadece bir tane daha yapmak istedi."

ÜRPERTİCİ TAVSİYE

Livdahl'ın aktardığına göre sesli asistan Alexa, küçük kıza internette tespit ettiği ve geçen yıl popüler olan bir meydan okumayı gerçekleştirmesini önerdi. Bu 'tavsiye' şu şekildeydi:

"Bir telefon şarj cihazını prizin yarısına kadar takın, ardından açıktaki uçlara bozuk para ile dokunun."

Livdahl, bu öneriye derhal karşı çıkarken kızının böyle bir şey yapmayacak kadar akıllı olduğunu da ekledi. Annenin olay yerinde bulunması, olası bir kaza ihtimalini hiç yaşanmadan ortadan kaldırdı.

AMAZON'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan bu ürpertici olayın ardından Amazon, Alexa'yı gelecekte bu tip bir aktiviteyi önermeyecek şekilde güncellediğini aktardı. Ünlü şirket, hatanın tespit edilmesi üzerine derhal harekete geçtiğini aktararak şunları ifade etti:

"Müşteri güveni, yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor ve Alexa, müşterilere doğru, alakalı ve yardımcı bilgiler sağlamak için tasarlandı."

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.