Yapay et lobisinden yeni bir hamle

Yapay et lobisinden yeni bir hamle

Bir süredir küresel ısınmanın suçunu ineklere yükleyerek 'yapay et' piyasasına alt yapı hazırlayan komite bir adım daha attı.

ABD’de yapılan son araştırmaya göre, kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine neden olan DNA mutasyonu riskini arttırdığı ileri sürüldü.

Euronews'teki haberde Harvard Tıp Fakültesi Profesörü ve Dana-Farber ve Kanser Enstitüsü'nde görevli doktor Marios Giannakis tarafından ortak kaleme alınan makalede, bağırsak kanseri hastalarında DNA hasarına işaret eden genetik mutasyonların, yüksek kırmızı et tüketimi ve kansere bağlı ölümlerin artmasıyla ilişkili olduğu ortaya çıkarıldı.

Bir süredir işlenmiş et ve kırmızı et tüketiminin kalın bağırsak kanseri için bir risk faktörü olduğunu bildiklerini kaydeden Giannakis, klinik öncesi modellere göre yapılan deneylerin, kırmızı et tüketiminin bağırsakta kanserojen bileşiklerin oluşumunu destekleyebileceğini gösterdiğini, ancak hastalarda bağırsak kanseri gelişimine sebep olan moleküler bağlantının doğrudan gösterilemediğini hatırlattı.

İnsanoğluna hizmet etmek için yaratılan inekleri suçlayan bu zihniyet, yapay et ile zenginliklerini daha da arttırmayı amaçlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum