Yangına sebep olan şirket 2.2 milyar dolar tazminat ödeyecek

Yangına sebep olan şirket 2.2 milyar dolar tazminat ödeyecek

İki büyük yangında 400 kilometrekarelik yeşil alan, bin 600 ev ve birçok apartman kül olmuştu

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde, Kasım 2018'de büyük bir yangına sebep olan elektrik şirketi Southern California Edison (SCE) toplamda 2.2 milyar dolar tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Kasım 2018'de çıkan yangında bin 600 ev kül olmuş ve 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Şirketin icra kurulu başkanı (CEO) Pedro Pizarro devam eden yüzlerce davayla ilgili büyük bir ilerleme kaydettiklerini belirterek Thomas yangınında evlerini kaybeden birçok aileye konutlarının teslim edildiğini aktardı. 2017 ve 2018'deki yangılarda toplam maddi zararın 4.6 milyar olduğu belirtilirken, SCE'nin yangının kurbanlarına toplamda 2.2 milyar dolar ödeyeceği kaydedildi.

Bölgedeki sigorta şirketlerinin konsey başkanı Craig Simon da, SCE ile makul bir anlaşma yapıldığını ve söz konusu miktarın önceki davalarda diğer şirketlerden alınan tazminatlarla da tutarlı olduğunu söyledi. SCE'nin anlaşma yoluna gitmesiyle birçok davanın kapatılacağı belirtiliyor.

Yapılan araştırmalara göre 2017 ve 2018'de Los Angeles ve Ventura bölgelerinde çıkan yangınlara Southern California Edison şirketinin trafolarının sebep olduğu belirlenmiş Woolsey ve Thomas adı verilen iki büyük yangında 400 kilometrekarelik yeşil alan, bin 600 ev ve birçok apartman kül olmuştu.

Kaliforniya eyaletinin en büyük kamu kuruluşu olan Pacific Gas & Electric şirketi 2015 ile 2018 yılları arasında 4 farklı yangına sebebiyet verdiği gerekçesiyle 13.5 milyar dolar tazminata mahkum edilmiş, şirket bu olaydan bir sene sonra iflasını açıklamıştı.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.