Yanan ormanlar yeniden dirilişin provası gibi

Yanan ormanlar yeniden dirilişin provası gibi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangının üzerinden 1 yıl geçti. 60 bin hektar alanın zarar gördüğü yangın sonrası alanın yüzde 90'nında tohumlar Cenab-ı Hakk'ın izniyle filizlendi

Antalya'da yaklaşık 60 bin hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangınının üzerinden geçen bir yılda, bir yandan ağaçlandırma diğer yandan da evi yanan vatandaşlar için konut inşa çalışmaları yapıldı.

Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021'de başlayan, bir gün sonra Akseki'de çıkan, rüzgarın etkisiyle Gündoğmuş, İbradı, Alanya ilçelerine de yayılan ve günlerce süren yangının üzerinden bir yıl geçti.

6 kişinin hayatını kaybettiği, ormanda yaşayan çok sayıda canlının öldüğü ve yaklaşık 60 bin hektarlık alanın zarar gördüğü yangın sonrası bölgede rehabilitasyon çalışması başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evlerini, ahırlarını, depolarını yangında kaybedenlere yenilerinin yapılması için harekete geçti. TOKİ aracılığıyla 1192 yapının yenisi yapılmaya başlandı, bitirilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Öte yandan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince de bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için hummalı bir çalışma yürütüldü. Gerek kozalaklardan çıkan tohumlar, gerek elle ekilen tohumlar ve dikilen fidanlarla yaklaşık 60 bin hektarlık alanın yüzde 90'lık kısmında çalışma yapıldı.

orman2.jpgfidan1.jpg

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.