Yalova’da 22 hafız icazetini aldı

Yalova’da 22 hafız icazetini aldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova İl Müftülüğünün düzenlediği Adalı Hafız Ahmet Hızal Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı

Yalova Merkez Camii’nde düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, “Bu Kitap hakkında şek ve şüphe olmayan ve müttakiler için rehber olan bir Kitaptır.” ayet-i kerimesini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Asırlar boyunca Kur’an-ı Kerim’le ilgili çok şeyler söylenildi ama Cenab-ı Hak Onu koruma altına almış ve Kur’an-ı Kerim’de; ‘Kur’an’ı Biz indirdik ve Onun muhafızı da Biziz.’ buyurmaktadır. Rabbimiz vaat ediyor, aynı zamanda bir şeyi müjdeliyor; Kıyamete kadar Kur’an nasıl indiyse öyle devam edeceğinin müjdesini veriyor. Onun için hakkında şek ve şüphe olmayan bir Kitaptır, muttakiler için yol göstericidir, rehberdir. Onun rehberliği olmadan biz yolumuzda yürüyemeyiz, Onun rehberliğinde yürünen yola sırat-ı müstakim diyor Rabbimiz.”

3f88bdd8-3b1c-4692-929a-4d6bff4617c3-1-1200x800.jpg

“HAFIZLAR ALLAH’IN ŞEREFLİ MELEKLERİYLE BERABERDİR”

Başkan Erbaş, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’i hafızlar vasıtasıyla koruduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Kur’an’ı hıfzeden, okuyan kimseler Allah’ın kerim, şerefli melekleriyle beraberdir.’ Müjdeye bakınız. Sizler, Kur’an’ı ezberleyen, hıfzeden, okuyan, hafızlar son nefesinize kadar Rabbimizin şerefli melekleriyle beraber olacaksınız.” dedi.

Merasimin ardından, Adalı Hafız Ahmet Hızal Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 22 öğrencinin icazetleri verildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.