Yalın Hayatlar'ın konuğu Hüseyin Kara

Yalın Hayatlar'ın konuğu Hüseyin Kara

Risale Akademi'de Yalın Hayatlar adlı yeni bir program başlıyor. 

Konukların hayat tecrübelerinin konuşulacağı programın bu akşamki konuğu araştırmacı-yazar Hüseyin Kara.

Saat 21'de başlayacak olan program Risale Akademi Youtube kanalından canlı yayınlanacak. 

Yapılan açıklama şöyle:

"Yalın Hayatlar'da toplumumuzun hafızası olan ulu çınarlarımızı, yaşlılarımızı buluşturmayı hedefliyoruz. Hayatı yalın olarak yaşamış, şatafattan uzak, hayatta idealleri olup bu idealler peşinde koşan, dünyaya fazla tamah etmeyen rol model diyebileceğimiz örnek şahsiyetler. Tabir-i caiz ise; hayat yolculuğunda, ununu elemiş, eleğini asmış mümtaz şahsiyetlerle sohbet ederek birikim ve tecrübelerini paylaşmak, satır aralarından kendimize düşen mesajları almak istiyoruz."

CANLI YAYIN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hüseyin Kara Kimdir?

Hüseyin Kara, 1949 yılında dünyaya gelmiş, ilkokulu ve ortaokulu Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde bir köy okulunda tamamlamıştır. Ardından Trabzon İmam Hatip Lisesini ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun olmuştur. Yurdun birçok beldesinde meslek dersleri öğretmenliği yapmıştır. Yazarın uzun sayılabilecek idari görevleri de olmuştur.

Giresun’un Eynesil İlçesinde 15 yıla yakın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunmuş, bu görevi esnasında eğitim faaliyet ve teşkilatlanma çalışmalarını yakından yürütmüş, takip etmiş ve yazarın deyimiyle unutamayacağı tecrübeler edinmiştir.

Yazarın gençlik yıllarından itibaren bir tutkusu vardır. Edebiyat! Küçük sayılabilecek yaşlarda hikayeler yazmaya başlamış, hikayelerinde yalnızlık, özlem, sıla, şefkat, nefis muhasebesi, günah, iç özgürlük gibi psikolojik öğeleri yoğun olarak işlemiştir. Yazarın yazma motivasyonunda derin etkileri bulunan hikayelerindeki uslüp daha sonra yayınladığı kitaplarına ve yayına hazırlamış olduğu kitap çalışmalarına da yansıyacaktır. Yazar, yayınlandığı dönemde eğitime yeni bir soluk ve farklı bir bakış açısı kazandıran “Yeni Eğitim Dergisi”nin editörlüğünü yürütmüştür. Derginin farklı kitlelere ulaşmasında ve eğitim dünyasına olan katkılarında önemli faaliyet ve çalışmalarda bulunmuştur.

Yazarın yayımlanmış kitapları:

Özgürlük İçimizde
Özgürlüksün Ey İman
Bediüzzaman’la Özgürlük
Eyvallah Düşünceleri
Çağımızda Bir Havari
Yazma Motivasyonu

Basıma hazır kitapları

Tahiri
Kendimle Diyalog
Üç Peygamber Üzerine Psikolojik Bir Deneme
Dostuma Mektuplar
İçebakış

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.