Yakın Doğu Üniversitesi ek kontenjana hazır

Yakın Doğu Üniversitesi ek kontenjana hazır

ÖSYM sonuçlarına göre 2.945 öğrenci ile Kıbrıs'ın en çok tercih edilen üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin çeşitli burs ve ekonomik paket seçenekleri ek kontenjanda da devam edecek.

2015 ÖSYM verilerine göre Kuzey Kıbrıs’ı tercih eden her üç öğrenciden biri “Yakın Doğu Üniversitesi” dedi ve üniversite, açık ara farkla Kıbrıs’ın en çok tercih edilen üniversitesi oldu.

Geçen yıla göre yüzde 59 oranında bir artış ile 2.945 öğrencinin kayıt hakkı kazandığı Yakın Doğu Üniversitesi’nin, ek kontenjanda da aynı şekilde yüksek talep görmesi bekleniyor. 16 fakülte ve 5 yüksekokula bağlı toplam 160 bölümü bulunan üniversitenin ek kontenjanda, özellikle iletişim, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık ve mühendislik fakültelerinde tercih yoğunluğu yaşayacağı belirtiliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi, 105 ülkeden gelen ve 25 bini aşan bir öğrenci nüfusuna sahip. Bu rakam, Kuzey Kıbrıs’ta öğrenim gören toplam öğrenci sayısının 1/3’ü kadar… Rekor seviyede tercih edilirlik rakamlarına ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi, aynı zamanda burs rekortmeni bir üniversite… Üniversite, dünya standartlarındaki eğitim kalitesini ve renkli kampüs yaşamını "eğitimde fırsat eşitliği" yaratarak destekliyor. Üniversite, yüzde 100 bursun yanı sıra mezuniyete kadar kesintisiz devam eden yüzde 75, yüzde 50, 25 burs, sporcu bursu ve kardeş indirimi gibi çeşitli burs imkanları sunuyor. Burslu veya bursuz tüm öğrencilere sunulan yurt, yemek ve öğrenim ücretlerinden oluşan “ekonomik paket” seçeneğiyle de tüm masrafları en aza indiriyor.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde bölüm ücretleri yıllık 1.400 Euro’dan; yurt, yemek ve öğrenim ücreti içine alan ekonomik paketleri ise 2.600 Euro’dan başlıyor. Kıbrıs içerisinde ulaşım konusuna da ücretsiz servisler ile çözüm üreten üniversite, ayrıca öğrencilerin ve ailelerinin Kıbrıs’a geliş-gidişlerini daha ekonomik hale getirmek amacıyla havayolu şirketleriyle anlaşmalar yaptı. Böylece yüzde 15’lik bir indirimle daha ekonomik uçuş bileti almaları mümkün hale geldi.
 
Akit 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.