Yakılan cami önünde cuma namazı

Yakılan cami önünde cuma namazı

Berlin'deki Mevlana Camisi'nin kundaklanmasından sonra cemaat ilk cuma namazını sokakta kıldı. Berlinli Müslümanlar İslamofobiden kaynaklanan saldırıların durdurulmasını istedi.

ENKAZDA YANICI MADDE BULUNDU
 
Almanya'nın başkenti Berlin'de, 11 Ağustos'ta Mevlana Camisi'nde çıkan yangına dikkat çekmek isteyen yaklaşık bin kişi, caminin önündeki caddede cuma namazını eda etti. Öğle saatlerinde caddede namaz kılmak için toplanan yaklaşık bin kişiye Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın, namaz kıldırdı. Enkazda yanıcı madde bulunduğunu hatırlatan Altın, bu kapsamda polisin de kundaklama üzerinde yoğunlaştığını vurguladı.
 
MEDYA İNŞAAT MALZEMESİ YANDI DEDİ
 
Altın, 'Nasıl Yahudi düşmanlığına karşı önlem alınıyorsa aynı şeyi İslamofobi için de bekliyoruz. Yapılmazsa Müslümanların başına daha çok şey gelir' şeklinde konuştu. Altın, Alman medyasının konuya gerekli ilgiyi göstermediğini, haberlerin cami yangını şeklinde değil de inşaat malzemelerinin yandığı şekilde verildiğini sözlerine ekledi.
 
Faili meçhul kalmasın
 
Berlin Eyalet İçişleri Bakanı Frank Henkel, Mevlana Camisi'ndeki yangına ilişkin, Berlin'de bir ibadethane yanıyorsa bunun kilise, havra ya da cami olmasının fark etmeyeceğini, olayı ciddiye aldıklarını bildirdi. Henkel, yaptığı yazılı açıklamada, Berlin polisinin Mevlana Camisi'nde çıkan yangının aydınlatılması için elinden geleni yapacağını belirtti.
 
Yanması mı gerekiyor
 
Altın, 'Bugüne kadar ne belediye başkanı ne de Berlin senatörler burayı ziyaret etti. Caminin kundaklanmış olması gerekmiyor bunları yapmak için' ifadelerini kullandı. Olayın araştırılması için polisin özel ekip kurduğunu dile getiren Altın, 'Umudumuz meselenin açıklığa kavuşmasıdır. Çünkü rahat uyuyamıyoruz, artık endişeli, kaygılıyız' diye konuştu. Mevlana Camisi'nde 11 Ağustos'ta çıkan yangında 1 milyon avro hasar meydana gelmişti.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.