Yahudi yerleşimcilere kötü haber

Yahudi yerleşimcilere kötü haber

İsrail Başbakanlık Ofisi, Batı Şeria ve Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için konut planlamasının İskan Bakanlığı'nın yetki alanında olmadığını bildirdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Batı Şeria ve Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için konut inşa planlamasının İskan Bakanlığı'nın yetki alanında olmadığını açıkladı.

İsrail İbrani radyosunun haberine göre, Ofis'ten yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 55 bini aşkın yeni konut inşa planı yaptıklarını duyuran İskan Bakanlığı'nın 1948 topraklarında planlama ve inşaat yetkisi bulunmadığı bildirildi.

İsrail radyosu bu sabah ofis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kudüs ile Maale Adumim Yahudi yerleşim birimini birbirine bağlayan E1 bölgesindeki inşa planlarının izinsiz çıkarıldığı ve geçersiz olduğu belirtilmişti.

İsrail'de bulunan ve Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin çalışmalar yapan Es-Selamu'l An (Şimdi Barış) adlı sivil toplum kuruluşunun yayımladığı raporda, "İsrail İskan Bakanlığı, Doğu Kudüs de dahil Batı Şeria'da 55 bin 548 yeni yerleşim birimi yapılmasını planlıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Konutların yaklaşık yarısının ayrım duvarından doğuya doğru olan bölgelerde inşa edilmesinin planlandığı belirtilen raporda ayrıca E1 planı çerçevesinde yapılması planlanan konutlardan 8 bin 372'den fazlasının "Eyyu Vahid" bölgesinde inşa edilme aşamasında olduğu kaydedilmişti.

Raporda yer verilen bilgilerin, İsrail İskan Bakanlığından alındığı belirtilmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.