Yahudi yerleşimciler Mescid-iAksa'ya girdi

Yahudi yerleşimciler Mescid-iAksa'ya girdi

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arsında çıkan olaylarda gerçek mermilerle vurulan 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin, Ramallah'ın kuzeyindeki Calazun Mülteci Kampı girişindeki gösterilere müdahalesi sırasında bir Filistinlinin karnına gerçek mermi isabet etti. Beytullahim yakınlarındaki Dehişe Mülteci Kampı girişinde de bir kişi yine askerlerce açılan ateşte ayağından vuruldu. Yaralıların Kızılay ekibi tarafından sağlık merkezlerine kaldırıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları da Beytullahim'de çıkan olaylar sırasında İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gazdan, onlarca Filistinlinin etkilendiğini anlattı.

İsrail askerlerinin gözaltı operasyonlarını protesto için yapılan eylemde başından vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Malik Ekrem Şahin için düzenlenen cenaze töreninin ardından, Dehişe Mülteci Kampı'nda İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında olaylar çıkmıştı.

-Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi

Öte yandan, İsrail polisi korumasındaki 57 Yahudi yerleşimcinin iki grup halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Mescid-i Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde 46 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubu, öğle saatlerinde ise 11 kişilik bir başka grup Megaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle gerginliğin iyice arttığı bölgede, ekim ayı başından bu yana 117 Filistinlinin öldüğü belirtiliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.