Yahudi yerleşimciler Filistinli aileye ait bir çadırı yaktı

Yahudi yerleşimciler Filistinli aileye ait bir çadırı yaktı

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin, Filistinli aileye ait bir çadırı yaktığı bildirildi.

Filistinli Yusuf Keabine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin, Ramallah'ın doğusundaki Ayn Samiye bölgesine gelerek, yaşadıkları çadırı yaktığını belirtti.

Keabine, Yahudi yerleşimcilerin kullandığı yola yakın ikamet eden ailesinin, yerleşimcilerin saldırılarının artması nedeniyle önceki gün bir süreliğine başka bir yere taşındığını, olay sırasında çadırda olmadığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin Duma'da olduğu gibi ailesini yakmayı planladığını belirten Keabine, "Bizi evilerimizden çıkartmak istiyorlar. Saldırılara karşı emniyetimiz yok" dedi.

Keabine, Yahudi yerleşimcilerin ayrıca bazı yerlere İbranice ırkçı sloganlar yazdığını dile getirdi.

Yahudi yerleşimciler kayalıklara "intikam" yazdılar

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri tarafından bu yapılan yazılı açıklamada, Ayn Samiye civarındaki kayalıklara İbranice sloganlar yazıldığı ifade edilmiş, yazılarda Arapları hedef alan "idari" ve "intikam" gibi ifadelerin yer aldığı belirtilmişti.

İbranice yazılan sloganlardan "idari" kelimesi, İsrail'in Filistinlilere yönelik "idari tutuklamalarına" işaret ederken, "intikam" ifadesi ise Yahudi yerleşimciler tarafından Filistinlilere karşı yeni saldırıların gerçekleşeceğini ima ediyor.

Yahudi yerleşimci gruplar, Batı Şeria'da sürekli Filistinlilere ve evlerine çeşitli saldırılar gerçekleştiriyor.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları ağır yaralanmıştı. Baba Saad Devabişe (31) de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.