Yahudi soykırımını inkar ettiği için Almanya’da hapis cezası aldı

Yahudi soykırımını inkar ettiği için Almanya’da hapis cezası aldı

Yahudi soykırımını inkar ettiği için Almanya’da hapis cezası alan Horst Mahler, Macaristan başbakanından siyasi sığınma istediğini söyledi.

Yahudi soykırımını inkar etmek ve halk arasında kin ve nefret yaymak suçlarında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan eskilerin aşırı solcusu ve şimdilerde de aşırı sağcı olan Horst Mahler, cezaevine girmemek için Macaristan'a sığınmayı planlıyor. 81 yaşındaki Mahler, Macaristan'a sığınma talebinde bulunduğunu Mitteldeutschen Gazetesine açıkladı. Macaristan Başbakanı Viktor Urban ile görüştüğünü gazeteye söyleyen Mahler, “12 Mayıs'ta Macar halkının lideri Viktor Urban'dan siyasi sığınma için talepte bulundum. Benim kaderim Macar halkının güvenini kazanan hükümetin elinde” dedi.

RAF’IN KURUCULARINDAN BİRİYDİ

Horst Mahler 9 Nisan'da yayınladığı video mesajında hapse girmek yerine kendisine siyasi sığınma hakkı verecek bir ülkeye iltica edeceğini duyurmuştu.
Mahler, bir gazeteye verdiği demeçte 'Yaşasın Hitler' demişti. Mahler 1970 ve 1980'li yıllarda aşırı sol görüşler savunuyordu. Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) kurucuları arasında bulunuyor. Ancak Mahler 1990'lı yıllarda aşırı sağ görüşler savunmaya başladı. Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.