Yahudi cenazesi: Cep telefonuna dokunan tabuta el sürmesin!

Yahudi cenazesi: Cep telefonuna dokunan tabuta el sürmesin!

ABD'nin New York kenti 100 bin kişinin katıldığı cenaze törenine sahne oldu

ABD'nin New York kenti on binlerce kişinin katıldığı sıra dışı bir cenaze törenine sahne oldu. Musevi cemaatinin önde gelen isimlerinden olan ve 95 yaşında hayatını kaybeden Haham Yisroel Avrohom Portugal'ın, geçtiğimiz salı günü New York'un Brooklyn bölgesinde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Nazi Almanyası'nda soykırımdan kurbanı olmaktan kurtulan ve internet gibi teknolojileri reddeden dini lider Yisroel Avrohom Portugal'ın cenaze töreni için bölgede yollar kapatıldı ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgedeki mağazalar, Yisroel Avrohom Portugal'a hürmeten bir süre için kepenklerini kapama kararı aldı.

Cep telefonuna dokunan tabuta el sürmesin uyarıları

Borough Park'ta toplanan kalabalığa, sık sık cep telefonuna dokunmaları durumunda tabuta el sürmemeleri ve telefon kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bazı kişiler yasağı deldi ve bu anları cep telefonu ile kayda aldı. Cenaze törenine katılan çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman taşkınlıkların da yaşandığı kalabalık törende polis ekipleri müdahale etmekte zorlandı. Cenaze törenini havadan görüntüleyen bir İHA, olay yerinde görev yapan bir polis memuruna çarparak yaralanmasına sebep oldu.

Yahudilerin Hasidizm mezhebi

ABD'de Ortodoks Yahudilerin Hasidizm mezhebi cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Yisroel Avrohom Portugal 1924 yılında Romanya'da dünyaya geldi. ABD, İsrail, Rusya ve Romanya'da Musevilerin saygı duyduğu isim olan ve 1982'de yaşamını yitiren Eliezer Zusia Portugal'ın oğlu olan Yisroel Avrohom Portugal, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Romanya'nın başkenti Bükreş'e yerleşti. Nazi Almanyası'nda ölüm kamplarından kurtulan ve ardından Romanya'ya yerleşen Yisroel Avrohom Portugal, Yahudi çocuklara Tevrat okumayı öğrettiği ve yardımcı olduğu için tutuklandı.

Yisroel Avrohom Portugal, Romanya'daki esir hayatının ardından 1960 yılında ABD'ye göç etti. 2013 yılında Ortodoks Yahudileri ile Internet karşıtı organizasyona da imza atan Yisroel Avrohom Portugal, ABD'ye gelmeden önce Romanya'da bir hapishanede mahkum hayatı yaşıyordu. Yisroel Avrohom Portugal, 1980'li yıllarda internet kullanımına karşı olduğunu dile getiren açıklamalar yaptı ve her yıl Hamursuz Bayramı'nda bir televizyonu ateşe vereceğini söyledi.

CnnTürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum