Yağmur duasının vakti geldi geçiyor: Su krizi kritik seviyenin de altında

Yağmur duasının vakti geldi geçiyor: Su krizi kritik seviyenin de altında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, sosyal medya hesbaından korkutan bir gelişmeyi paylaştı

Son dönemde iklim değişikliğinin de etkisiyle hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarken, Özellikle İstanbul, Ankara gibi metropollerde beklenen kar yağışı Aralık ayına rağmen gelmedi. Geçen sene yoğun kar ile mücadele eden iki büyük şehir bu sene de kuraklık riskiyle karşı karşıya.

'BÖYLE DEVAM EDERLE BÜYÜK SU KRİZİ OLUR'

Özellikle barajlarda içme suyu yağışların beklenen seviyede olmaması nedeniyle kritik seviyeye düşerken konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Prof. Dr. Birpınar, hava olaylarının garipleştiğini belirterek, “Türkiye genelinde yağış yok. Sıcaklıklar normalin çok üstünde. Böyle devam etmesi halinde metropol şehirlerde büyük su krizi olur. İçme suyu barajları kritik seviyenin altında seyrediyor. Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır” dedi.

'SU KRİZİ YAŞANIRSA KITLIK BAŞLAR'

Kuraklık ve su kıtlığının gıda kıtlığını doğuracağını kaydeden Birpınar, gıda kıtlığının da başka sosyal olayları tetikleyeceğine vurgu yaparak, “Özellikle iklim değişikliği dolayısıyla oluşacak doğudan batıya ve güneyden kuzeye iklim göçlerini ortaya çıkartacaktır. Problem ortak, çözümde ortak bulunmalı. BM’ye çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum