Yağmur Dergisi 46. Sayısı çıktı

Yağmur Dergisi 46. Sayısı çıktı

Yağmur 46.sayıyı, ikişer aylık periyotlarla, yılda altı kez yayımlanacağının müjdesi ile açıyor.

Risale Haber – Haber Merkezi

Hâyallerimizi saran derin sessizlik, düşündürücü sükûnet ve büyüleyici fıtrilikle birlikte hatırladığımız köylerimizin konu edildiği  “Bizim Köyümüz” isimli  başyazıda; kutsi dönemlere ait düşünce ve tasavvurlarımızın ruhlarımıza serptiği tohumların varlığını hissettiğimiz sürece, geçmişimizden kopmamızın ve geleceğe bigâne kalmamızın mümkün olmadığı vurgulanıyor.

Nuh Utku, “Çağımız ve Edebiyat “ başlıklı incelemesinde, gerçek edebiyatın, sınırlı sayıda yürekte sevgisini sürdürdüğüne temas ediyor.

Nitelikli tahlilleriyle tanıdığımız Ali Osman Dönmez, “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Edebiyata Dair Fikirlerini Anlama Yolculuğu” makalesinin üçüncü bölümünde, medeniyet dil bağlantısı, Kur’ân penceresinden beyan insan münâsebeti, beyan edebi ve dil âfetleri gibi hususlara dikkat çekiyor.

46.sayının mülâkat konuğu, eserlerini Kur’ani ve Nebevi bakışla kaleme alan, kırktan fazla kitabı, yayımlanmış çok sayıda makale, konferans ve bildirileri olan, geçtiğimiz ekim ayında kaybettiğimiz çok değerli ilim adamı Prof. Dr. İbrahim Canan. Yüsra Mesude Arslan, bu kıymetli âlimle, vefatından bir sene önce Burç FM’de İslam da Zaman Tanzimi kitabı çerçevesinde gerçekleştirdiği sohbeti paylaşıyor okuyucuyla.

Emrah Bilge Merdivan “İrfan”, Abdülmecid Orhan “Pedal Korkusu”, Ali Şanverdi “Şimdilik” isimli hikâyeleriyle, Mehmet Aycı, Yaşar Beçene, Mahtumkulu Firâki, Ceyhun Torun ve Nedim Yılmaz da şiirleriye Yağmur’a farklı bir renk ve zenginlik katıyorlar.

Talat Ordu’nun “Divan Şiirinde Efendimizle İlgili Birkaç Husus”, Aydın Adnan Gümüş’ün “Safahat’ın Gölgeleri”, Hasan Çağlayan’ın “Bursa Tektaş Pırlanta ve A.Erdem Sözeri’nin  “Hikâye Mektupları-6“,46. sayının dikkate değer çalışmalarından sadece birkaçı…
yagmur_46_kapak_page_1.jpg