Yabancı öğrencilerin 'Mevlana'ya ilgisi artıyor

Yabancı öğrencilerin 'Mevlana'ya ilgisi artıyor

"Türk yükseköğretim sisteminin dünyaya açılan penceresi" olarak nitelendirilen "Mevlana Değişim Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrenci sayısı bin 129'a ulaştı.

"Türk yükseköğretim sisteminin dünyaya açılan penceresi" olarak nitelendirilen "Mevlana Değişim Programı" kapsamında, Türkiye'ye gelen yabancı öğrenci sayısı bin 129'a ulaştı.

YÖK yetkililerden alınan bilgiye göre, 2011'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde yürütülen ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile Türkiye'deki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini öngören Mevlana Değişim Programı kapsamında, yurt dışından ilk kez 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edildi. Bu dönemde Türkiye'ye, Amerika Birleşik Devletleri,  Mısır, Makedonya, Rusya ve Japonya'dan 1'er, Kanada ve Sri Lanka'dan 2'şer, Pakistan'dan 4, Karadağ ve Ürdün'den 6'şar,  Arnavutluk'tan 9, Çin'den 11, Gürcistan'dan 13,  Bosna-Hersek'ten 23, Kazakistan'dan 77, Azerbaycan'dan 79, Kırgızistan'dan 82 öğrenci geldi.

Yabancı öğrenci sayısı 4 kat arttı

Programın ilk yılında Türkiye'ye 319 öğrenci gelirken, programın 3. yılında bu sayı yaklaşık 4 kat arttı ve gelen öğrenci sayısı bin 129'a yükseldi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.